Caută
Close this search box.

Scandaluri la Palatul Buckingham: Regele Charles nu l-a felicitat pe prinţul Andrew de ziua lui de naştere

charles al III-lea

Regele Charles al Marii Britanii nu i-a trimis duminică pe Twitter fratelui său mai mic, prinţul Andrew, o felicitare pentru cea de-a 63-a aniversare, aşa cum se obişnuieşte între membrii familiei regale, relatează Agerpres, citând DPA.

Nici o urare de ziua de naştere nu a apărut pe contul oficial de Twitter al familiei regale până duminică seara, o repetare a situaţiei de anul trecut, când nici palatul şi nici guvernul nu l-au felicitat pe prinţul afectat de scandal.

The Sun a profitat de această zi pentru a publica un lung articol în care sugera că prinţul ar putea pierde în curând Royal Lodge, un conac din incinta castelului Windsor pe care Andrew îl ocupă împreună cu fosta sa soţie Sarah, ducesa de York.

Ziarul a relatat că Charles a vrut să reducă alocaţia anuală de 249.000 de lire sterline acordată de mama lor, regretata regină Elisabeta, ca parte a planurilor de eficientizare a cheltuielilor familiei regale. Prin urmare, Andrew va trebui să se întoarcă la pensia mizeră pe care a acumulat-o în timpul serviciului său în Marina Regală.

O sursă anonimă a declarat pentru tabloid: „Andrew şi Sarah sunt şocaţi că au fost anunţaţi atât de repede. Regina a murit cu doar câteva luni în urmă. Nu a fost dat afară în mod explicit, dar este de aşteptat ca el să nu-şi poată permite întreţinerea”.

Presa dezvăluise deja că Andrew nu mai avea la dispoziţie un birou la Palatul Buckingham din centrul Londrei.

Apariţiile oficiale ale lui Andrew au fost reduse de când acesta a încheiat anul trecut un acord pentru o sumă necunoscută cu Virginia Giuffre, o femeie din SUA care l-a acuzat că a abuzat-o sexual pe când era minoră.

Andrew a evitat astfel un proces civil în faţa instanţelor americane, dar regina l-a deposedat de titlurile regale.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri