Mulți experți consideră că inflamația este cauza anumitor boli, inclusiv a diabetului și a bolilor cardiovasculare. Din acest motiv, dieta antiinflamatorie face parte dintr-o abordare preventivă a stării de bine.
Iată cele 10 alimente care te pot ajuta să ai o calitate a vieții bună:
1. Somon
Dieta antiinflamatoare este puternic inspirată de dieta mediteraneană. Somonul, fie că este gătit, crud sau afumat, merită să fie inclus în meniul săptămânal mai des decât alte tipuri de proteine.
2. Afine
Fructele de pădure, inclusiv afinele, sunt o sursă excelentă de antioxidanți, care ajută la reducerea inflamației. Poate fi folosit ca o gustare sau ca desert.
3. Usturoi
Pe lângă faptul că adaugă savoare mâncărurilor dumneavoastră preferate, usturoiul va oferi o bună protecție împotriva inflamațiilor. Același lucru este valabil și pentru partenera sa, ceapa.
4. Sfeclă roșie
Pe lângă faptul că îi conferă culoarea sa strălucitoare, betaina din sfeclă îi conferă și proprietăți antiinflamatorii. Acest aliment este perfect pentru un fel de mâncare delicioasă de toamnă.
5. Turmeric
Acest condiment auriu din India are multe de oferit. Turmericul este gustos și va ajuta la reducerea unor dureri articulare și la ameliorarea inflamației.
6. Leguma verde
În multe diete antiinflamatorii, broccoli este adesea scos în evidență. Bogată atât în fibre, cât și în vitamine, leguma verde este ideală pentru reducerea inflamațiilor.
7. Ginger
Ghimbirul este bine cunoscut pentru protecția sa împotriva multor afecțiuni și boli și poate fi ușor de încorporat într-o varietate de rețete.
8. Spanac
La fel ca și varza kale și ardeiul gras, spanacul poate susține procesul antiinflamator. Oare starea de bine începe cu un smoothie verde?
9. Tofu
Tofu ajută la reducerea inflamațiilor din organism. Pe lângă faptul că este accesibil, tofu vă permite să reduceți consumul de carne albă sau roșie.
10. Ceai verde
Ceaiul verde nu numai că reduce aportul de cofeină, dar te scutește și de anumite afecțiuni.
Sursă: FirstNews.ro