Caută
Close this search box.

Achiziția BMW-urilor de către MI de la prietenul lui Iohannis, investigată de DNA şi de Parchetul lui Kovesi

Parchetul Uniunii Europene și DNA anchetează contractul de achiziție încheiat de Poliția Română cu firma Automobile Bavaria, pentru cumpărarea a 600 de mașini BMW. Poliția transmite, într-un punct de vedere pentru Europa Liberă, că nu au fost încă recepționate mașinile.

Informația privind ancheta Parchetului European vine de la Poliția Română. La solicitarea Europa Liberă, Poliția a transmis, într-un răspuns oficial, că „a pus la dispoziția Parchetului European toate documentele relevante cu privire la această achiziție.”

„Potrivit competențelor, Parchetul European condus de Laura Codruța Kovesi poate cerceta achiziții din fonduri europene, dacă acestea sunt mai mari de 10 mii de euro.

Cumpărarea mașinilor face parte dintr-un program mai amplu de dotare a Poliției, finanțat din bani proveniți de la Uniunea Europeană.

În cazul de față, este vorba despre o tranzacție de 98 de milioane de lei fără TVA, așadar de aproximativ 20 de milioane de euro.”

Acesta este răspunsul Poliției Naționale. Ministerul de Interne, condus de Lucian Bode, vrea să cumpere 600 de mașini BMW de la Automobile Bavaria, compania al cărei fondator este un amic al președintelui Klaus Iohannis. Opoziția reclamă faptul că licitația ar fi fost cu dedicație. Ministrul Bode neagă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri