Caută
Close this search box.

Coșmarul unui român, încheiat după jumătate de an, în tribunalele din Austria

legile justitiei

Un român, acuzat de furtul a doi paleți de piese, în valoare de aproape 50.000 de euro, a fost achitat de instanță. Bărbatul era suspect în acest caz de furt, datorită trecutului său. Totuși, de data aceasta, s-a constatat că românul a fost acuzat pe nedrept, un polițist l-a ajutat pentru a face lumină în cazul său, potrivit site-ului stiridiaspora.ro.

Judecătoarea Alexandra Klima a dizolvat în bunăvoință un presupus furt calificat în capitala Burgenland Eisenstadt. Românul a fost deja condamnat de șapte ori, ultima dată în Germania, în 2016, unde a executat un an și jumătate. Un infractor profesionist, așadar? Cu toate acestea, da data asta, s-a dovedit că acuzațiile care  planau asupra sa erau nefondate.

„Eram tânăr la vremea respectivă”, a declarat bărbatul, acum în vârstă de 59 de ani, la Tribunalul Regional Eisenstadt, după ce instanța a constatat că românul fusese condamnat în trecut. „Habar nu am de ce mă aflu aici. Nu am făcut nimic”. Dar există acuzații în sală cum că, în calitate de curier al unei agenții de expediții, ar fi omis să livreze doi paleți de materiale pentru instalații solare în valoare de 46.136,05 euro și s-a îmbogățit. Din nou, românul, care locuiește la Viena, a declarat: „Nu am făcut nimic”.

La 22 septembrie 2022, primise ordin să meargă la firma Rathmanner Dach- und Fassadentechnik din Neutal. Livrarea a fost confirmată printr-o semnătură scanată. Numai că angajatul de acolo nu știa că mai lipseau încă doi paleți. „Camionul lui era gol”, a declarat acest martor în instanță. Bineînțeles, în acel moment, când existau blocaje de livrare pentru accesorii solare, conducerea a devenit suspicioasă și a depus o plângere pentru furt. Citește textul mai departe AICI

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri