Caută
Close this search box.

Cozmin Gușă: Ciolacu schimbă tactica, se lasă intervievat în medii jurnalistice ostile PSD, ca să arate că-i bun de premier al Coaliției

cozmin guşă

Am observat săptămâna trecută la Digi24 cu Cosmin Prelipceanu și aseară la Europa FM cu Ioana Ene Dogioiu că liderul PSD și-a schimbat strategia și se duce în medii care sunt dovedite a fi ostile PSD, cu interlocutori care, de asemenea, sunt definiți ca fiind anti-PSD; bine, după părerea mea cele două medii sunt și anti-românești, dar asta nu înseamnă că PSD ar fi neapărat pro-România. Nu partidul lui Ponta, bineînțeles.

Asta este o strategie deșteaptă. L-am observat, s-a descurcat foarte bine la Digi24, și aseară, și mi se pare un mare salt înainte de la atâtea salturi înapoi ale politicienilor români, care, în ultimii 10 ani de zile, s-au dus doar în medii pe care le-au preplătit, s-au dus pentru interviuri doar cu moderatori prietenoși, n-au mai intrat, vorbesc de politicienii de vârf, în niciun fel de dialoguri cu ceilalți din opoziție cu care se băteau. Campionul este Klaus Iohannis. După cum bine știți, el n-a vrut nici dezbatere prezidențială, el n-a vrut nici conferință de presă la mandatul doi, atât era de praf. Dar și ceilalți lideri politici se duc tot așa, în medii comode.

Sunt un critic al tuturor politicienilor, și al lui Marcel Ciolacu deseori, dar vreau să salut acest lucru. Și eu mi-aș dori să vină la interviu Drulă, să discut cu Drulă, sau cu Barna sau cu Cioloș sau cu Ciucă sau cu Ciolacu, pentru că în momentul în care vin fără aranjamente se mai poate afla ceva. Deocamdată restul nu au fost în stare; Ciolacu a fost în stare, iar asta îmi semnalează mie că se pregătește să fie premier al coaliției. De altfel, și mișcările subterane din minister, plecări, transferuri, ne arată că s-a pus la cale deja transferul ministerului. Se știe care sunt cele care vor fi cedate și marea majoritate își iau catrafusele și se mută deja.

Dacă se va schimba în bine politica românească prin aceste interviuri în medii ostile? Nu, dar se va mări capacitatea de pricepere la nivelul ascultătorilor, al telespectatorilor, al cititorilor a ceea ce se întâmplă cu adevărat în politică. Acolo unde nu se fac interviuri pe bani, adică interviuri de PR, se mai poate afla și adevărul. Ca să se schimbe treburile în politică e limpede că trebuie să vină o altă garnitură de care nimeni n-are nevoie, în special partenerul strategic american care a făcut tot ce a putut ca să facă praf mediul politic, mediul civic, mediul economic și mediul de presă. Long live America! Dar nu cred că o mai duce mult.

 

(transcrierea editorialului vorbit din emisiunea “Ce-i în gușă, și-n căpușă!”, de la GOLD FM)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri