Caută
Close this search box.

Cozmin Guşă: Georgică SIEmion are încredere-n Iohannis/ 2. ONG-iștii nu prea muncesc, lor le place (doar) “plăcuța suedeză”/ 3. Cine-l mai înfiază pe Eduard Novak?!

cozmin guşă

Georgică SIEmion are încredere-n Iohannis, dar zice că eu sunt mincinos.

Am primit ieri de la mai mulți prieteni un filmuleț realizat de George Simion în grabă, din avion, înaintea decolării.

Simion zice așa: ”Iohannis nu va băga România în război, nu există nici un ordin de încorporare. Cei care răspândesc astfel de zvonuri despre cum toți bărbații între 18 și 55 de ani ar fi încorporați, sunt mincinoși sau au alte interese, politice, financiare, ș.a.m.d.”

Cei care urmăriți opiniile mele știți că alaltăieri am comunicat că am aflat de la câțiva amici de vârsta mea, ofițeri în rezervă ai MAI sau MAPN, că au primit ordin de chemare la Centrele Militare Județene, fapt care, alături de alte informații pe care le dețin, m-a făcut să concluzionez că e iminentă o operațiune de mobilizare a rezerviștilor.

Ca niciodată în cazul editorialelor mele, a urmat o serie de reacții de negare: MAPN a emis un comunicat chiar joi după-amiaza, prin care neagă operațiunea de chemare a rezerviștilor, majoritatea site-urilor de știri l-au preluat ieri fără să-i precizeze cauza (în afara celor de la g4media care m-au pomenit, dar acuzându-mă de fake news), iar aseară chiar la știrile Pro Tv s-a dezbătut editorialul meu ca exemplu tot de fake news, dar tot fără să-mi pomenească numele.

E limpede pentru cunoscători că am deranjat o operațiune în desfășurare, ce n-a fost anunțată public în speranța MAPN și MAI că nu se va afla, și au fost comandate aceste acțiuni de negare sau decredibilizare.

Mirarea celor ce mi-au trimis filmulețul lui SIEmion (apelativ nimerit inventat de către Dana Budeanu), ca parte a operațiunii, a fost legată de ușurința cu care liderul AUR a acceptat practic să se deconspire ca acționând la comandă, fapt care confirmă nu doar că Simion e un ”lider politic cu mâner”, dar și că treaba cu mobilizarea rezerviștilor e ”pe țeavă” și nu trebuie discutată public înainte să se creeze psihoza în urma căreia încorporarea să devină firească.

Postez aici doar unul dintre ordinele de chemare (sunt zeci de asemenea adrese pe care destinatarii le-au postat pe internet!), unde se specifică șmecherește că ”Prezentarea PE TIMP DE PACE la postul de poliție ca urmare a respectării prezentului ordin, NU poate avea ca efect încorporarea, concentrarea sau mobilizarea dvs.”.

Desigur că e așa, numai că noi deja suntem cu un picior în război, iar baza viitoarei noastre armate nu pot fi cei cca 40000 de militari activi (din care mai mult de jumătate sunt personal administrativ!), ci chiar milioanele de rezerviști.

2. ONG-iștii nu prea muncesc, lor le place (doar) “plăcuța suedeză”.

Despre organizațiile neguvernamentale se discută intens din nou în ultimele săptămâni, românii se întreabă de ce nici una dintre acestea nu s-a mobilizat pentru apărarea Deltei Dunării, nici măcar cele cu activități de tip ecologist. Răspunsul e simplu, și are în vedere finanțatorii acestor entități, ce funcționează pe vechiul principiu că ”cine plătește, comandă muzica”. E limpede deci că alde Soros, ambasadele străine, corporațiile multinaționale, cei care apar deci ca finanțând activitățile acestor ONG-uri, n-au avut nici un interes să-și mobilizeze sineCURiștii.

În schimb ONG-iștii au fost mobilizați de către sponsorii lor ca să vâneze jurnaliștii români ce încă își fac treaba, etichetându-i ca fiind propagandiști ruși sau formalizând cereri de ridicare a licenței de emisie (cazul RTV) sau reclamându-i la CNA spre a fi sancționați (cazul EVZ). Banii cu care sponsorii plătesc sunt străini, deci și interesele aferente, dar cine sunt acești ONG-iști?! Cu puține excepții aceștia sunt oameni necalificați din punct de vedere profesional și fără realizări de carieră, dar tocmai din aceste motive fiind frustrați, sunt cu atât mai ușor de folosit.

Printre ei sunt și agenți de influență sau acoperiți ai unor servicii secrete străine, necazul nostru provenind însă din faptul că mulți au manetă dublă, prin calitatea de rezidenți sau informatori și ai serviciilor noastre secrete. Această dublă coordonare îi face însă periculoși, diversele divizii de specialitate din statul român fiind într-un blocaj evident în ceea ce-i privește pe acești tipi nocivi. Reflexele lor dobândite prin dubla calitate de sponsorizați/recrutați sunt astfel dintre cele mai mizere, asimilabile afirmației mele că acestora le-ar plăcea doar ”plăcuța suedeză”, deci așa să le interpretați și voi comportamentul.

3. Cine-l mai înfiază pe Eduard Novak?!

Au fost multe scandaluri ce-au prăbușit încrederea în guvernul Ciucă, unele de mare gravitate macroeconomică, dar nici unul nu a fost atât de expresiv ca cel iscat ieri, ce-l implică pe incompetentul Eduard Novak, ministrul sportului. Falsificând documentele în mod grosolan, acesta l-a încadrat pe tatăl său într-o poziție de antrenor principal, virându-i în conturi cca 112000 de euro din banii statului, drept recompensă pentru rezultatele de la Jocurile Paralimpice.

Tatăl său nici n-a fost prezent la Olimpiadă, iar cel ce l-a asistat pe Novak a fost reîncadrat post-factum ca antrenor secund, pentru ca să poată fi inventat ca antrenor principal tatăl ministrului

. Tărășenia a fost bine documentată de către Sindicatul din Sport, prezentată public ieri, oferindu-le procurorilor un dosar penal beton, în baza căruia nimeni nu s-ar mira dacă s-ar opera chiar arestări.

Liderii coaliției, Ciucă, Kelemen, Ciolacu, tac, iar primii doi, prin calitățile lor de prim- și viceprim-ministru, vor putea fi considerați și complici în urma instrumentalizării dosarului. Nicolae și Hunor se bazează pe mușamalizare, dar dacă se vor gândi mai bine, vor deduce că aceasta nu e posibilă în acest caz, chiar dacă blocajul deciziei lor se datorează faptului că nu vor să-i supere pe protectorii lui Novak de la Budapesta.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri