Caută
Close this search box.

Gușă: Ionuț Cristache e ținta ședinței CNA de mâine. Puterea le transmite lui și celor de la EVZ să se potolească

cna

Știți mulți deja că CNA-ul a început să audieze în serie oameni care au talk-show-uri, pe entități de pe Internet, pe Facebook, pe Youtube, în alte locuri, aceștia nebeneficiind însă de vreo aprobare a CNA-ului atunci când și-au construit aceste site-uri. Pur și simplu faci niște demersuri către proprietarii de tip Youtube sau Facebook, te înregistrezi și-ți faci canalul propriu; nu-i nevoie de votul CNA. Dar au existat oameni care au fost audiați, intimidați, de la Adriana Bahmuțeanu pentru un talk-show cu mine pe Cetățeanul.net, până la mulți alții.

Și a venit și rândul celor de la EVZ, care, fiind un brand mai cunoscut în România, bineînțeles că au făcut o tevatură mare. I-am susținut și noi, cu toții, așa cum ei nu au făcut, din nefericire pentru solidaritatea noastră de presă, atunci când, luni întregi, în șir, Gold FM a fost judecat în mod greșit, viitorul a demonstrat ulterior că a fost judecat în mod greșit de către CNA, dar nu-i bai, noi suntem solidari cu ei.

Vreau să explic ce se întâmplă mâine, pentru că lumea zice „dom’le, e discursul suveranist a lui Dan Puric și ăsta este acuzat”. Nu-i adevărat. Dan Puric a avut asemenea emisiuni în multe locuri de pe Internet sau chiar la televiziuni și CNA-ul nu s-a sesizat. După părerea mea, ținta este Ionuț Cristache, un moderator deja experimentat, special, foarte bun, mie îmi place, deși e încă tânăr, care a demonstrat încă de la TVR că nu se supune unor rigori de tip dictatorial atunci când își administrează actul editorial, și bine face. Fiind atât de incomod, el a fost ales ca să fie disciplinat, mâine.

Nu știu ce se va discuta. E posibil să fie doar un avertisment, e posibil să fie și o amendă. Să vedem, însă, cum se vor descurca în justiție, pentru că am înțeles că cei de la EVZ nu vor să se prezinte, pentru că ei consideră că CNA-ul nu are jurisdicție asupra lor. Și-atunci rămâne cum am spus, aceste acțiuni sunt avertismente din partea puterii pentru cei care vor în continuare să se exprime liber de a se cuminți, de a se liniști, pentru că altfel poate urmează și alte lucruri în ceea ce îi privește.

Nici Marius Tucă n-a scăpat, inițial. El a fost încă de joi pe lista celor de la CNA. A fost și pe lista provizorie pentru ședința de mâine, dar, între timp, a fost scos. A scăpat Marius Tucă deocamdată, dar asta nu înseamnă că nu ne confruntăm cu o mare ofensivă împotriva exprimării libere, ceea ce se întâmplă în cazurile Gold FM, Realitatea sau RTV. Ne-a certificat acest lucru cu asupra de măsură. Numai că noi ne-am făcut Clubul Român de Presă și dorim să luptăm și pentru noi, dar mai ales pentru dreptul vostru de a afla adevărul.

Autor: Cozmin Gușă, solidnews.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri