Caută
Close this search box.

Matteo Politi, falsul medic italian, a fost dat în urmărire de Poliție

Poliţia Română l-a dat în urmărire pe Matteo Politi, falsul medic italian, condamnat definitiv miercuri de Curtea de Apel Bucureşti la trei ani şi zece luni închisoare cu executare, pentru mai multe infracţiuni de înşelăciune, dar şi pentru instigare mediată la fals intelectual şi participaţie improprie la fals intelectual.

Italianul a fost dat în urmărire, după ce acesta nu a fost găsit la domiciliu său din Sectorul 4 al Capitalei pentru a fi condus la penitenciar.

„Împotriva celui în cauză, Judecătoria Sectorului 1 Bucureşti, a emis mandatul de executare a pedepsei închisorii nr.1523 din 15.03.2023, fiind condamnat la o pedeapsă de 3 ani şi 10 luni închisoare pentru săvârşirea infracţiunilor de înşelăciune şi instigare la fals intelectual”, se menţionează pe site-ul Poliţiei Române la rubrica „Persoane urmărite”.

Matteo Politi nu avea nici o interdicţie de a părăsi ţara înainte de pronunţarea sentinţei.

Astfel, pe 10 august 2022, un magistrat de la Judecătoria Sectorului 1 i-a revocat măsura controlului judiciar, cu trei luni înainte ca acesta să fie condamnat în primă instanţă, potrivit Agerpres. Decizia judecătorului nu a fost contestată de procurori.

Nici la Curtea de Apel Bucureşti împotriva italianului nu a fost impusă o măsură restrictivă.

Magistraţii nu au ţinut cont de faptul că, după declanşarea anchetei de către procurori, Matteo Politi a încercat să fugă din România, însă a fost prins în februarie 2019, într-un tren aflat în vama Curtici. A fost arestat preventiv o perioadă (februarie – iunie 2019), după care a fost pus în libertate.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri