Caută
Close this search box.

Moment unic în România. Parcurile fotovoltaice au produs mai multă energie decât centralele pe gaze sau cărbune

fotovoltaice

Duminică s-a produs un moment unic în România. Ziua însorită de primăvară a făcut ca parcurile fotovoltaice să producă mai multă energie decât centralele pe gaze sau pe cărbune.

Într-o zi însorită de week-end cu consum redus, asistăm la un moment foarte rar: parcurile fotovoltaice produc la miezul zilei mai multă energie decât centralele pe gaze sau cele pe cărbune, potrivit datelor în timp real de la Transelectrica, potrivit economica.net.

La jumătatea zilei, producția instantanee a parcurilor fotovoltaice din România depășește 800 MW, potrivit datelor Transelectrica. Este mai mult decât producția centralelor pe cărbune, care a scăzut ușor față de zilele trecute, și chiar mai mult decât a centralelor pe gaze, în condițiile în care cea mai mare unitate de acest fel, cea a Petrom de la Brazi, se află în revizie programată.

Cu acest aport, de peste 800 MW, parcurile fotovoltaice sunt, temporar, a treia sură de generare de energie electrică a țării, după centralele hidro și după cele două unități nucleare de la Cernavodă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri