Caută
Close this search box.

Pentagonul a decis! Dronele SUA își vor schimba rutele după incidentul cu avioanele rusești

După incidentul în care a fost implicată drona americană MQ-9 Reaper și două avioane rusești Su-27, Pentagonul a decis ca UAV-urile americane să continue să zboare deasupra Mării Negre, dar a modificat rutele, îndepărtându-se de Crimeea.

Potrivit CNN, zborurile dronelor americane în spațiul aerian internațional continuă, dar de acum acestea vor avea un plan de zbor ușor modificat, îndepărtându-se de spațiul aerian din jurul Peninsulei Crimeea și părțile de est ale Mării Negre, potrivit defenseromania.ro.

Soluția experţilor: dronele americane își vor modifica traseul de zbor

SUA a efectuat o evaluare a operațiunilor cu drone în zona Mării Negre. Pentagonul a analizat costurile și beneficiile generale de aceste misiuni, comparând valoarea potențială de informații a unei anumite rute versus riscul de escaladare cu Rusia. Soluția la care au ajuns experții: dronele americane își vor modifica traseul de zbor.

Astfel, un oficial american a declarat pentru CNN că noile rute au ca scop evitarea provocărilor, deoarece administrația Joe Biden nu dorește să provoace un incident care ar putea escalada într-un conflict direct între forțele americane și ruse. Potrivit oficialului, zborurile dronelor americane au loc în continuare pe rute noi, dar SUA preferă să revină pe rute care vor trece mai aproape de teritoriile controlate de Federația Rusă.

Sursele publicației au mai spus că Rusia ar putea încerca să anunțe unilateral închiderea spațiului aerian pe o zonă mai mare din jurul sudului și estului Ucrainei, în încercarea de a împinge dronele americane cât mai departe posibil.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri