Caută
Close this search box.

Scriitorul Orhan Pamuk, laureat al Premiului Nobel pentru Literatură, vine la Timişoara

Timișorenii vor avea ocazia să se întâlnească luni, 3 aprilie, cu scriitorul turc Orhan Pamuk, laureat al Premiului Nobel pentru literatură.

Universitatea de Vest din Timișoara organizează o conferință cu prestigiosul autor în cadrul programului cultural „Timișoara 2023 – Capitală Europeană a Culturii”.

Astfel, luni, 3 aprilie, de la ora 19.30, în Aula Magna a UVT, prestigiosul scriitor va oferi o viziune asupra culturii și literaturii spațiului de frontieră situat între Orient și Occident, participând la o dezbatere publică moderată de scriitorul Radu Paraschivescu, potrivit tion.ro.

Pe 4 aprilie, de la ora 10, tot în Aula Magna, comunitatea academică din UVT îi va acorda titlul de Doctor Honoris Causa scriitorului Orhan Pamuk. Va avea loc o festivitate specială pentru spațiul cultural și intelectual românesc și european, în anul în care Timișoara este Capitală Europeană a Culturii.

Orhan Pamuk se află în galeria celor mai renumiți scriitori turci contemporani, operele sale fiind traduse în peste 40 de limbi și publicate în peste 100 de țări.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri