Caută
Close this search box.

Angajări pe ultima sută de metri în sănătate

alexandru rafila

Ministrul Sănătăţii a cerut unităţilor sanitare din România să se grăbească cu scoaterea la concurs a posturilor libere, în condiţiile în care de la 1 mai ar putea fi îngheţate angajările la stat, pe fondul actualelor constrângeri bugetare.

Alexandru Rafila a precizat că politica de personal aparţine fiecărei unităţi sanitare în parte.

„Nu ştiu dacă unităţile de primiri urgenţe au cel mai mare deficit de personal. Şi serviciile judeţene de ambulanţă au mare deficit de personal.

Eu am rugat toate unităţile medicale şi spitalele să scoată la concurs posturile care sunt libere. Dacă nu le scoatem la concurs, atunci o să ajungem în situaţia în care o să ne plângem că au fost îngheţate.

Fiecare unitate medicală trebuie să scoată la concurs posturile libere, ca să nu trebuiască să discutăm ulterior că nu avem oameni pentru că au fost îngheţate angajările în sectorul public”, a declarat Alexandru Rafila, la Palatul Parlamentului.

Managerii din domeniu spun că scoaterea posturilor la concurs este de durată. Presupune avize de la mai multe instituții publice, inclusiv Ministerul Sănătății, potrivit TVR. Ei susţin că, așa cum în trecut s-au făcut derogări de la stoparea angajărilor în anumite domenii, se poate proceda la fel și în sectorul sanitar.

„Este realizabil să faci hârtiile. Acum grăbesc totul. Nu pot să dau vina pe ministru care ştia, dar nici pe cei din spitale care n-au făcut până la momentul ăsta. E o variantă, dar nu e cea mai bună, e managementul prost, ca de obicei”, declară Leonard Bărăscu, preşedintele Federaţiei Sanitas.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri