Caută
Close this search box.

Ce argumente a adus PNL pentru comasarea alegerilor

pnl

Liberalii și-au anunțat intenția de a chema oamenii de mai puține ori la urne anul viitor prin comasarea alegerilor. PSD se opune acestei inițiative și fără voturile oamenilor conduși de Marcel Ciolacu acest deziderat liberal pare greu de realizat.

Premierul Nicolae Ciucă a declarat la Focşani, despre o comasare a alegerilor în 2024 că a fost o discuţie în coaliţie şi în şedinţa conducerii PNL, şi a rugat specialiştii din partid să caute soluţii şi să vină cu o abordare legală, constituţională, nu de altă natură. Dacă va exista, o vom discuta, dacă nu va exista, nu o vom discuta, a spus premierul.

Argumentele aduse de PNL au fost de natură financiară sau organizatorică, potrivit unor surse liberale. Ei au încercat să își convingă partenerii de coaliție spunând că un sondaj realizat de PNL ar arăta că 67% dintre români și-au exprimat ferm preferința pentru cuplarea unor runde de alegeri.

Partidul condus de Nicolae Ciucă a prezentat o serie de calcule care arătau că ultimele patru runde de alegeri au costat aproximativ 516 milioane euro. Dacă unele dintre ele s-ar organiza la comun, cheltuielile ar fi optimizate și s-ar putea economi aproximativ jumătate din această sumă: aproximativ 260 milioane euro.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri