Caută
Close this search box.

Cinci mii de mineri au devenit tehnicieni în energie regenerabilă

Cinci mii de mineri care, după ce au urmat cursuri de recalificare, au devenit tehnicieni în sectorul energiei regenerabile.

Sebastian are 37 de ani și a lucrat aproape opt ani la Complexul Energetic Hunedoara, într-o exploatare minieră. Pentru că și-a dorit să facă mai mult, anul trecut a urmat câteva cursuri de reconversie profesională. Așa a realizat că abilităţile tehnice şi profesionale din sectorul minier sunt uşor transferabile către sectorul energiei eoliene.

„Avem de-a face cu o nouă pătură de oameni, care va lucra, peste 20-25 de mii de angajați, în industria regenerabilă până în 2030. Este nevoie imediată de două, trei mii de oameni, pe care nu îi găsim”, remarcă Sebastian Enache, manager

Necesarul de tehnicieni în industria eoliană crește cu 50 de procente în fiecare an, potrivit Pro TV. Specialiștii spun că este nevoie de trei oameni la întreținerea unei singure turbine eoliene. Minerii, care au făcut deja cursuri de tehnicieni, fie s-au angajat la marile companii, fie și-au dezvoltat afacerile lor.

„O mare parte dintre ei și-au schimbat domeniul de activitate, și-au făcut firme, lucrează în montare de sisteme de fotovoltaice”, spune Adrian Borbel, fost miner.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri