Caută
Close this search box.

Cozmin Gușă dezvăluie de ce nu l-a demis Băsescu pe Coldea, deși a intenționat s-o facă!

cozmin guşă

Elena Udrea a dezvăluit în exclusivitate pentru Realitatea TV, în interviul acordat Ancăi Alexandrescu din spatele gratiilor, că Traian Băsescu ar fi încercat să-l demită pe Florian Coldea din funcția de prim-adjunct al Serviciului Român de Informații. Nu doar Florian Coldea era vizat de președintele de la acea vreme, ci și George Maior. Cu toate acestea, Traian Băsescu nu și-a dus până la capăt intenția.

Într-o declarație pentru Realitatea Plus, analistul Cozmin Gușă confirmă spusele Elenei Udrea și dezvăluie care au fost motivele din spatele ezitării lui Traian Băsescu din 2013, potrivit solidnews.ro.

„Confirm ceea ce a spus Elena Udrea. Cred, însă, că era în 2013, nu în 2012. Am avut ocazia să asist și chiar să discut despre această tentativă. Au trecut acum atât de mulți ani, se poate discuta. Cumva, din interese comune de informare reciprocă, din 2013 am reluat legătura cu Traian Băsescu și mai mergeam pe la Cotroceni ca să mai discutăm despre viitor. Într-una din acele după-amieze, într-adevăr, Băsescu m-a întrebat, arătându-mi un dosar, ce îl sfătuiesc să facă.

Am deschis dosarul, în care era de o singură pagină, în care era un document care-l viza pe Florian Coldea pentru demiterea sa. Nu mai rețin dacă era cu semnătura președintelui sau propunere către CSAT, au trecut anii, dar documentul asta viza. Și sigur că, fiind rugat să-l sfătuiesc, am făcut-o în mod corect, cu toată antipatia mea legată de faptul că Florian Coldea mă hărțuia deja de mulți ani și n-o făcea la ordinul lui Băsescu, o făcea pentru că i s-a pus lui pata pe mine și mă demoniza.

Deci, i-am spus lui Băsescu: ‘măi, dacă ai argumente instituționale, pregătește-le, îndosariază-le’. O astfel de decizie sigur că este salutară; Coldea și Kovesi deja preluaseră inițiativa în statul român, arestau pe oricine, făceau cam ceea ce doreau, beneficiind de protecția inclusiv a americanilor. ‘Nu poți, ca președinte, să îți asumi asta fără să fie în spate niște lucruri, poate faptul că a fost cercetat disciplinar mai demult, că a recidivat, că folosește documente din arhiva SIPA, cum a făcut-o în momentul în care s-a pus problema, în 2007, a referendumului pentru demiterea lui Băsescu, poate că șantajează oameni, poate că sunt dovezi că impune decizii în justiție, că-i obligă pe procurorii gen Portocală să aresteze oamenii de afaceri.

Dacă faci un asemenea inventar, atunci treaba stă în picioare. Dacă nu ai un asemenea inventar, n-ai cum să te aventurezi în demiterea prim-adjunctului SRI, care ar trebui să vină la pachet și cu demiterea lui George Maior din funcția de director al SRI’. Ei erau un cuplu în care Coldea era vioara întâi, Maior era mai neglijent și se ocupa de literatură și petreceri în loc să conducă SRI-ul.

Deci, confirm ce spune Elena Udrea, confirm intenția lui Băsescu, am asistat la așa ceva. Băsescu, neavând probabil argumentele pe care să le pună în spatele deciziei sau probabil fiind blocat de către rețeaua Soros, care încă era la putere în Statele Unite, prin președintele Obama și vicepreședintele Biden, rețeaua Soros lucra cu Coldea și cu Kovesi, n-a mai putut să facă sau i-a fost frică sau pur și simplu n-a fost decât un bluf al lui Traian Băsescu pe care l-a jucat în fața mea”.

Întrebat dacă Florian Coldea și George Maior ajunseseră mai puternici decât președintele României din anul 2012 și până spre finalul mandatului lui Traian Băsescu, Cozmin Gușă a declarat că „ei reprezentau interfața americanilor în România, a Factorului Extern, livrau tot ceea ce doreau aceștia, erau stăpânii dosarelor, erau stăpânii instanțelor, preluaseră arhiva SIPA, împreună cu Monica Macovei și alții, și, cu ajutorul acelor documente, șantajau procurorii și judecătorii, deci puteau să livreze orice serviciu. Traian Băsescu n-avea această posibilitate, și atunci bineînțeles că ei, împreună cu Kovesi, erau adevărații conducători ai României în preajma alegerilor din 2014”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri