Caută
Close this search box.

Experţi în securitate națională au fost numiți de statul român în conducerea companiei PLAFAR

În baza celor 51% din acțiunile companiei Plafar SA pe care le deţine, statul român, mai precis Ministerul Economiei, a numit trei dintre cei cinci membri ai consiliului de administrație.

Surpriză, însă! Cei trei membri ai CA al Plafar SA, numiţi de statul român, sunt toţi specialiști în securitate națională, după cum reiese din ancheta Fanatik.ro.

Directorul general al Plafar SA este Cristian Becheru, cu o carieră exclusiv în domeniul privat. Acesta este absolvent al Universității de Științe Agronomice din București și a lucrat timp de cinci ani la Coca Cola Hellenic România, apoi, din 2016 până în 2021, la compania românească Secom Healthcare, firmă caracterizată ca „lider în soluții de medicina integrative, promotoare a unui stil de viată sănătos și susținătoare a produselor naturale”. Apoi, din iulie până în septembrie 2021 lucrează în cadrul unei alte companii cu capital românesc, Nordic Food.

În ceea ce privește Consiliul de Administrație al Plafar SA, Ministerul Economiei a numit trei dintre cei cinci membri. Este vorba în primul rând chiar de președintele CA, Teodora Ștefan cel Mare. Începând cu anul 2022 aceasta este consilier în cadrul Ministerului Economiei, dar și specialist în cadrul Institutului de Studii Financiare, institut înființat în 2015 de ASF și alte instituții din domeniul asigurărilor. În anul 2021 aceasta a încasat un salariu de 132.079 lei, ceea ce echivalează cu 11.000 de lei pe lună. În 2022 a fost angajată și consilier la Camera Deputaților, funcție din care a mai încasat alți 67.000 lei.

Teodora Ștefan cel Mare are un CV extrem de interesant. Aceasta a absolvit în 1999 Facultatea de Matematică a Universității București, cu specializare în mecanica solidelor,. După acești ani de studiu serios, urmează însă o serie de studii postuniversitare la Universitatea Bioterra, o universitate extrem de slab cotată, în managementul ordinii publice în perspectiva integrării în structuri de securitate colectivă. Până în acest an, Teodora Ștefan cel Mare fusese profesor de matematică la mai multe licee din Capitală, dar și asistent universitar la Politehnică.

Din anul 2003 până în decembrie 2012 lucrează consultant în cadrul ANPC pentru implementarea și autorizarea Procesului Kimberley (procesul de identificare a diamantelor provenite din zonele de conflict), iar din 2012 până în 2015 avea să conducă Direcția Generală Metale Prețioase și Proces Kimberley din cadrul ANPC.

În această perioadă, între 2004 și 2009, Teodora Ștefan cel Mare face și un doctorat la Academia de Tehnică Militară cu tema „Modelarea topologică și analiza stochastică a imaginilor radar”. Între 2006 și 2008 face și un master în finanțe bănci, de această dată la o altă universitate slab cotată din Capitală, Universitatea Artifex.

După anul 2015 revine în învățământ, predând din nou matematica la un liceu din Capitală, perioadă în care se ocupă și de propria firmă de consultanță în afaceri, cu o cifră de afaceri record în 2016 de 40.000 lei, iar din 2018 este asistent analist în cadrul Companiei Municipale Energetice din București. Din 2020 până în prezent lucrează ca specialist în educație financiară la Institutul de Studii Financiare.

Tot cu studii în securitate este și al doilea membru din CA-ul Plafar SA numit de către Ministerul Economiei, Natalia Căpățână. Absolventă a Facultății de Automatică, Calculatoare și Electronică din Craiova în anul 1996, aceasta lucrează la Secretariatul General al Guvernului, Direcția pregătire ședințe ale Guvernului, din anul 1997. Din februarie 2006 este șef serviciu în cadrul SGG. În anul 2000 a făcut un curs de securitate și bună guvernare la Universitatea Națională de Apărare Carol I.

Ultima numire în Consiliul de Administrație al Plafar SA din partea Ministerului Economiei este Ligia Enache, în prezent consilier personal al ministrului Familiei, Tineretului și Egalității de Șanse. Aceasta și-a început cariera în presă la 29 de ani în 1991, lucrând la postul național de televiziune ca reporter, redactor și până la producător general până în anul 2000. În anul 1997 își ia și licența la Facultatea de Jurnalism a Universității București.

După anii de la TVR urmează alți patru ani la postul B1Tv, unde este producător general, apoi trece la postul Realitatea Tv, unde este tot producător de știri preț de nouă luni, pentru ca din septembrie 2004 să treacă la postul Antena1. Aici, până în anul 2011, este producător general al emisiunilor Gabrielei Firea (Știrea Zilei, Săptămâna Financiară și Real Estate). Din anul 2012, o dată cu intrarea în politică a Gabrielei Firea, aceasta îi este consilier la Senatul României până în 2016, iar apoi consilier personal la Primăria Capitalei până în octombrie 2020.

După alegerile din 2020 ajunge din nou la Senatul României alături de Gabriela Firea, iar din februarie 2022 este alături de fostul primar la Ministerul Familiei.

Citeşte totul AICI

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri