Caută
Close this search box.

Flota rusă din Pacific, în stare de alertă ridicată

Rusia și-a pus flota din Pacific în alertă ridicată ca parte a unei inspecții surpriză menită să îi consolideze capabilitățile de apărare, a declarat vineri ministrul rus al Apărării Serghei Șoigu, citat de Reuters.

„Obiectivul principal al acestei inspecții este de a crește abilitatea Forțelor Armate de a respinge agresiunea unui inamic probabil din direcția oceanului și a mării”, a afirmat Șoigu într-o intervenție la televiziunea de stat.

El a precizat că în timpul inspecției va fi simulat un desant inamic pe Insula Sahalin a Rusiei și pe Insulele Kurile aflate mai la sud de aceasta, o parte a arhipelagului fiind revendicat de Japonia într-o dispută care datează de la încheierea celui de-al Doilea Război Mondial.

Generalul Valerii Gherasimov, șeful Statului Major rus, a declarat la rândul său că forțe navale vor fi desfășurate la zonele de instruire și vor efectua manevre de luptă ca parte a exercițiilor.

Aceste manevre militare vin după ce pe 21 martie, înaintea unei vizite oficiale efectuate de premierul japonez Fumio Kishida la Kiev, Ministerul rus al Apărării a anunțat că a trimis două bombardiere strategice să survoleze deasupra Mării Japoniei timp de 7 ore.

Moscova a declarat că că aeronavele militare Tu-95MS au efectuat un „zbor planificat”, fiind însoțite de avioane de vânătoare, și că zborul a fost efectuat în conformitate strictă cu legea internațională, având loc deasupra unor ape neutre.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri