Caută
Close this search box.

Fosta deputată PSD Andreea Cosma scapă de dosarul penal în care inițial fusese condamnată la 4 ani cu executare

Fosta deputată PSD Andreea Cosma scapă de dosarul penal în care iniţial fusese condamnată la 4 ani de detenţie efectivă ca urmare a deciziilor CCR privind prescripţia şi a deciziei CCR privind presupusa componență nelegală a completurilor de 3 judecători de la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie în sensul că nu ar fi fost specializate pe corupție, potrivit deciziei Curţii de Apel Ploieşti.

Şi fostul preşedinte al CJ Prahova Florin Anghel scăpă de dosar. Totuşi, judecătorii au decis ca inculpaţii să achite prejudiciul de peste 1 milion de lei. Decizia nu este definitivă, procurorii DNA pot face apel la Înalta Curte, potrivit G4media.ro.

În baza art. (…) Cod procedură penală (…) şi cu aplicarea Deciziei Curţii Constituţionale a României nr. 358 din 26 mai 2022 încetează procesul penal pornit împotriva inculpatului ANGHEL FLORIN SERGHEI, pentru săvârşirea infracţiunii de instigare la săvârşirea infracţiunii de abuz în serviciu prevăzută de art. (…) ca urmare a intervenirii termenului de prescripţie a răspunderii penale (…).

În baza art. (…) Cod procedură penală (…) şi cu aplicarea Deciziei Curţii Constituţionale a României nr. 358 din 26 mai 2022 încetează procesul penal pornit împotriva inculpatei COSMA ANDREEA, fiica lui Mircea şi Elena, pentru săvârşirea infracţiunii de complicitate la săvârşirea infracţiunii de abuz în serviciu prevăzută de art. (…) ca urmare a intervenirii termenului de prescripţie a răspunderii penale.

În baza art. (…) Cod procedură penală, admite acţiunea civilă formulată de S.C. Plopeni Industrial Parc S.A şi obligă inculpaţii Cornea Dănuţ Marcel, Anghel Florin Serghei şi Cosma Andreea, la plata, în solidar, către partea civilă a sumei de 1.138.937,71 lei, reprezentând prejudiciul cauzat ca urmare a înstrăinării bunurilor imobile din cadrul activului „Ciuperceasca”. Reţine contribuţia egală la producerea acestui prejudiciu în sarcina inculpaţilor Cornea Dănuţ Marcel şi Anghel Florin Serghei, în cote de câte 40% şi în cotă de 20% pentru inculpata Cosma Andreea.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri