Caută
Close this search box.

Lucian Bode, după întâlnirea cu omologul austriac: Nu e firesc ca România să-și asume numai obligații, dar să nu aibă şi drepturi

mai

Ministrul Afacerilor Interne, Lucian Bode, a declarat miercuri că „nu este firesc” ca România să îşi asume doar obligaţii în chestiunea Schengen, „fără a beneficia de drepturile care ni se cuvin”.

„Acum, când am depăşit emoţia momentului 8 decembrie 2022, vreau să se înţeleagă foarte bine că echilibrul dintre drepturi şi obligaţii este esenţial şi nu este firesc ca noi, România, să ne asumăm numai obligaţii, fără a beneficia de drepturile care ni se cuvin”, a afirmat Lucian Bode, după întâlnirea cu omologul austriac, Gerhard Karner.

El a adăugat că România contribuie constant şi activ la eforturile generale de consolidare a securităţii Uniunii Europene şi este unul dintre principalii contributori în acest sens.

„Abordăm cu toată seriozitatea rolul de stat membru care asigură protecţia frontierelor externe ale UE şi indirect şi indiferent de situaţie aplicăm aceleaşi standarde înalte, iar rezultatele pe care le avem vorbesc de la sine”, a arătat Bode.

Ministrul român de Interne a precizat că aderarea la spaţiul Schengen nu este doar un deziderat al României, ci este un drept.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri