Caută
Close this search box.

Scurgerea documentelor clasificate americane prezintă un risc grav de securitate

pentagonul

Scurgerea documentelor americane clasificate, în special legate de Ucraina și care par autentice în cea mai mare parte, prezintă un risc „foarte grav” pentru securitatea națională a Statelor Unite, a estimat luni Pentagonul, relatează AFP.

Faptul că aceste documente circulă online reprezintă „un risc foarte grav pentru securitatea națională și are potențialul de a alimenta dezinformarea”, a declarat , Chris Meagher, asistent al secretarului Departamentului Apărării, reporterilor.

Potrivit acestuia, Pentagonul încă lucrează pentru a determina amploarea scurgerilor de informații clasificate care a avut loc în ultimele săptămâni, scrie CNN, citat de Hotnews.

„Departamentul Apărării lucrează non-stop pentru a analiza anvergura și amploarea distribuției, evaluarea impactului și măsurile noastre de atenuare”, a spus Meagher.

„Încă investigăm cum s-a întâmplat acest lucru, precum și amploarea problemei. Au fost făcuți pași pentru a arunca o privire mai atentă asupra modului în care acest tip de informații sunt distribuite și cui. De asemenea, încă încercăm să evaluăm ce ar putea fi acolo.”

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri