Caută
Close this search box.

Ucraina susţine că a respins 60 de atacuri ruseşti şi nu au plecat din Bahmut

Armata ucraineană a respins de duminică 60 de atacuri ruseşti şi a doborât şase drone, a anunţat luni seara Statul Major General ucrainean, indicând că luptele cele mai intense au fost în regiunea Doneţk, în estul Ucrainei, potrivit DPA.

Tiruri intense ale artileriei ruse au vizat luni oraşul Herson (sud), conform Statului Major ucrainean, care menţionează că epicentrul luptelor rămâne zona oraşului Bahmut din regiunea Doneţk (est).

Comandantul forţelor armate ucrainene din estul ţării, generalul Oleksandr Sîrski, a acuzat Rusia că foloseşte „tactica pământului pârjolit” la Bahmut, aşa cum a procedat şi în Siria.

„Clădirile şi poziţiile sunt distruse cu lovituri aeriene şi foc de artilerie. Situaţia este dificilă, dar este sub control”, a declarat el.

Forţele ucrainene rezistă „eroic” în faţa ofensivei ruse la Bahmut şi au reuşit să epuizeze unităţile grupului privat Wagner, astfel încât inamicul este forţat acum să folosească forţele speciale ale armatei regulate, a afirmat generalul Sîrski, citat de Agerpres.

Fotografii şi înregistrări video arată ruine de case arse şi munţi de moloz rămaşi în urma clădirilor prăbuşite.

Afirmaţiile generalului ucrainean par să contrazică declaraţiile şefului grupului de mercenari ruşi Wagner, Evgheni Prigojin, care susţinea anterior că unităţile sale înregistrează progrese la Bahmut, iar forţele ucrainene au pierdut rutele de aprovizionare, concentrându-se în partea de vest a oraşului.

Cu toate acestea, judecând după o scrisoare de recrutare emisă de Prigojin, se pare că forţele Wagner nu mai au suficienţi combatanţi.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri