Caută
Close this search box.

VIDEO Harry Belafonte, marele cântăreţ, actor şi activist, a murit la 96 de ani

Cântăreţul şi actorul Harry Belafonte, care s-a dedicat şi activismului politic, a murit marţi, la New York, la vârsta de 96 de ani, potrivit New York Times,

Belafonte a călătorit prin lume ca ambasador pentru UNICEF, Fondul Națiunilor Unite pentru Copii, în 1987 a înființat o fundație SIDA. În 2014 a primit un premiu al Academiei pentru munca sa umanitară.

Belafonte a venit cu impulsul pentru „We Are the World”, colaborarea muzicală a mai multor staruri pentru a strânge bani pentru a contracara foametea din Etiopia.

„Mulți oameni mă întreabă: „Când te-ai hotărât, ca artist, să devii activist?””, a spus Belafonte într-un interviu la National Public Radio în 2011. „Le spun: „Eram activist înainte să devin un artist.’”

Chiar și spre bătrânețe, Belafonte încă vorbea despre egalitatea rasială și a veniturilor și îl îndemna pe președintele Barack Obama să facă mai mult pentru a-i ajuta pe cei săraci.

Harry Belafonte l-a numit în 2006, în timpul unei călătorii în Venezuela, pe președintele George W. Bush „cel mai mare terorist din lume”. În aceeași lună, el a comparat Departamentul de Securitate Internă al SUA cu Gestapo-ul Germaniei naziste.

O antologie a muzicii sale a fost lansată pentru a marca împlinirea vârstei de 90 de ani, pe 1 martie 2017.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri