Caută
Close this search box.

VIDEO Mircea Dumitru: Inteligența Artificială neste o tehnologie care va disloca foarte multe norme

Acad. Mircea Dumitru, vicepreședinte al Academiei Române, fost rector al Universității București în perioada 2011-2019, specialist în logică, dar și cognitive science (filosofia minții), explică, la Gândul, geneza inteligenței artificiale și gradul ei de utilitate pentru ființa umană.

„Inteligența Artificială nu este o tehnologie printre atâtea altele. Nu. Este de fapt o tehnologie care va disloca foarte multe obișnuințe, foarte multe reguli, norme, instituții pe care le avem, în felul în care le avem, cu care ne-am obișnuit și după care funcționăm“, afirmă profesorul Mircea Dumitru.

Acad. Mircea Dumitru accentuează faptul că inteligența artificială, care se bazează în mare măsură pe metode statistice și pe învățare automată, nu poate înlocui deloc inteligența naturală a omului, pentru că nu poate avea o înțelegere profundă a limbajului, a sensurilor existențiale și a lumii din jurul nostru.
Perspectiva profesorului Mircea Dumitru asupra inteligenței artificiale este una de prudență, temperată de o preocupare profundă pentru potențialele riscuri, dar și pentru realele beneficii ale acestui domeniu în evoluție rapidă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri