Caută
Close this search box.

Alertă! Escrocherii în care numele Poştei Române e folosit de hackeri pentru a vă lăsa fără bani

hackeri

Numele Poştei Române este folosit în aceste zile de hackeri pentru escrocherii care vă pot lăsa cu pagube consistente.

„Adresa de livrare a coletului dvs. este greşită, vă rugăm să actualizaţi adresa în 24 de ore sau va fi returnată”.

Aşa sună mesajul pe care l-a primit pe telefon o bucureşteancă. Părea să fie din partea Poştei Române. Întâmplător, femeia chiar trimisese cu o zi în urmă un colet prin intermediul companiei, potrivit TVR.

”Primul impuls a fost să dau click pe acel link ataşat în sms şi mi s-a deschis o pagină foarte asemănătoare cu cea a Poştei Române, cu site-ul Poştei, dar mi-a atras atenţia adresa”, a spus femeia.

O adresă clonată care conţinea sigla şi numele Poştei Române. Cei care trec cu vederea astfel de indicii pot cădea în capcana hackerilor. Pe fir a intrat şi Poliţia Română, care a emis o alertă.

”Poate să-i conducă spre accesarea unor adrese nelegitime unde li se indică fie să îşi introducă date bancare, fie să îşi introducă date personale, fie să plătească sume mai mari sau mai mici de bani, sub diferite pretexte”, a explicat Sorin Stănică, comisar șef, Institutul de Cercetare şi Prevenire a Criminalităţii.

De obicei site-urile clonate sunt create în afara ţării, în state cu care România nu are acorduri de cooperare judiciară internaţională. Acest lucru face mai complicată ancheta şi aproape imposibil de recuperat prejudiciul. Compania al cărei nume este folosit în escrocherie nu este afectată.

”Poşta Română nu cere bani de pe card, detalii, etc. Nu dă link-uri de acest gen. Noi avem singurul link oficial, site-ul Poştei Române https://www.posta-romana.ro/, în rest nu avem altceva”, a precizat Cosmin Apetrei, expert în securitate cibernetică, Poşta Română.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri