Caută
Close this search box.

Darius Vâlcov, dat în urmărie generală de Poliţia Română. Fostul politician s-ar afla în Italia

Fostul primar și ministru PSD Darius Vâlcov a fost dat în urmărire generală de Poliția Română, după ce fost căutat de polițiști pentru punerea în executare a mandatului de executare a pedepsei cu închisoare într-un dosar pentru trafic de influență, spălare de bani și efectuarea de operațiuni financiare, ca acte de comerț, incompatibile cu funcția, în formă continuată, dar acesta nu a fost găsit.

Pe site-ul Poliției Române, la secțiunea „Persoane urmărite” a fost postată miercuri fotografia lui Darius Vâlcov, cu mențiunea că pe numele său există un mandat de executare a pedepsei cu închisoarea.

Profilul de urmărit general oferă și umătoarele detalii despre Darius Vâlcov: „Împotriva celui în cauză Tribunalul București – Sectia I Penală a emis mandatul de executare a pedepsei inchisorii nr. 1/02.05.2023, fiind condamnat la o pedeapsă de 6 ani închisoare pentru săvârșirea infracțiunilor de trafic de influență și spălare a banilor”, se arată pe site-ul Poliției.

Darius Vâlcov a fost condamnat definitiv marți de instanța supremă la șase ani de închisoare într-un dosar în care a fost trimis în judecată în mai 2015 și în care fusese condamnat în prima instanță la opt de închisoare.

Vâlcov s-ar afla în Italia, devenită refugiul condamnaților celebri ai României, între care Mario Iorgulescu, Alina Bica și Dragoș Săvulescu.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri