Caută
Close this search box.

Dubaiul vrea să aducă Luna pe pământ

Printr-un proiect imobiliar de 5 miliarde de dolari, Dubaiul vrea să aducă Luna pe Pământ.

Antreprenorul canadian Michael Henderson își propune să construiască o replică a Lunii, de 274 de metri, deasupra unei clădiri de 30 de metri în Dubai, care găzduiește deja cea mai înaltă clădire din lume și alte minuni arhitecturale, scrie AP.

Proiectul lui Henderson, numit LUNA, s-ar putea încadra cu ușurință în acest oraș-stat futurist. Dubai are deja o piață imobiliară încinsă, alimentată de bogații care au fugit de restricțiile impuse în țările lor de origine în timpul pandemiei de coronavirus și de rușii care caută refugiu pe fondul războiului Moscovei împotriva Ucrainei, potrivit ziare.com.

„Avem cel mai mare „brand” din lume”, a declarat Henderson pentru Associated Press, aluzie că luna în sine – corpul ceresc – era marca lui. „Opt miliarde de oameni ne cunosc marca și nici nu am început încă.”

Proiectul propus de Henderson include o stațiune în interiorul structurii sferice, completată cu un hotel de 4.000 de camere, un stadion capabil să găzduiască 10.000 de persoane și o „colonie lunară”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri