Caută
Close this search box.

Podurile construite în Transilvania acum 100 de ani au început să iasă din garanție. Constructorii austrieci au trimis notificări

Podurile construite în Transilvania în urmă cu mai bine de o sută de ani, pe vremea ocupației austro-ungare, au început să iasă din garanție. Constructorii austrieci au trimis deja notificări că structurile ar putea fi afectate.

Un pod din comuna Aita Mare, în județul Covasna, a fost construit în 1901. Timp de peste un secol a fost pentru localnicii din zonă o cale importantă de acces către orașul Baraolt.

Au trecut peste el şi utilaje agricole grele care, în ultimii ani, i-au afectat structura. Aşa a ajuns să fie folosit doar de pietoni. Un pod nou ar urmă să îi ia locul.

Vechiul pod din Aita Mare nu va fi însă demolat, ci mutat. Şi va rămâne în localitate, potrivit TVR. Construcția grea de 55 de tone a fost despinsă de pe malurile pârâului, cu ajutorul unei macarale.

O situație similară este şi în localitatea brașoveană Şercaia.

Vechiul pod construit la începutul secolului al XX-lea trebuie înlocuit. A depășit termenul de garanție. Localnicii au cerut să nu fie demolat. Iar primăria a găsit o alternativă. Podul vechi rămâne doar pentru pietoni și cel mai probabil va fi inclus într-un traseu turistic.

Podurile construite în urmă cu peste un secol de companiile austriece sunt făcute dintr-un aliaj fier-carbon, într-un raport în care nu se mai folosește în zilele noastre.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri