Caută
Close this search box.

Prigojin, mesaj misterios, plin de înjurături, în care vorbeşte despre un „bunicuţ complet dus”

prigojin

Şeful mercenarilor ruşi, Evgheni Prigojin, a făcut marţi un comentariu enigmatic, dar din nou presărat cu înjurături la adresa celor care se ocupă de războiul Rusiei în Ucraina, vorbind despre „un bunicuţ fericit”, care s-ar putea dovedi „complet dus”, întrucât are impresia greşită că totul merge bine cu „operaţiunea militară specială” a Rusiei în Ucraina, relatează Reuters, menţionând că această nouă diatribă s-ar putea să-i aducă şi mai multe probleme cu Kremlinul.

Într-un lung discurs audio în care din nou vorbeşte despre lipsa de muniţii pentru luptătorii săi Wagner, Prigojin s-a referit la o figură pe care a numit-o „un bunicuţ fericit” care crede că totul este în regulă cu campania militară din Ucraina.

Prigojin a făcut acest comentariu referindu-se la ceea ce el susţine că este refuzul continuu al Ministerului Apărării de a furniza luptătorilor săi numărul de obuze de care au nevoie pentru a prelua controlul total asupra oraşului Bahmut, din estul Ucrainei, potrivit News.ro.

Ministerul Apărării a transmis zilele trecute, când Prigojin a avut din nou o ieşire violentă, că lucrează pentru a se asigura că toate unităţile de pe câmpul de luptă au ceea ce au nevoie.

„Dar bunicuţul fericit crede că este bine. Dacă se dovedeşte că are dreptate, atunci Dumnezeu să le dea tuturor sănătate. Dar ce vor face ţara, copiii noştri, nepoţii noştri, care sunt viitorul Rusiei, şi cum vom putea câştiga acest război dacă – din întâmplare, şi fac doar speculaţii aici – se dovedeşte că acest bunicuţ este complet dus?” – a declarat Prigojin.

Identitatea figurii „bunicului” la care s-a referit Prigojin nu este clară şi este suficient de ambiguă pentru a invita la speculaţii, notează Reuters.

După mesajul cu „bunicuţul”, şeful Wagner a revenit marţi cu un nou mesaj în care afirmă că i s-a spus că el şi oamenii săi ar fi consideraţi trădători dacă şi-ar abandona poziţiile din oraşul Bahmut, aflat sub asediu de luni de zile.

Însă Prigojin a declarat pentru a doua oară în câteva zile că forţele sale vor părăsi Bahmutul dacă nu vor primi muniţia de care au nevoie pentru a continua lupta.

Ultima sa tiradă, transmisă într-un mesaj audio plin de înjurături, a coincis cu momentul în care Rusia a marcat victoria sovietică asupra Germaniei naziste în cel de-al Doilea Război Mondial prin tradiţionala sa paradă în Piaţa Roşie din Moscova.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri