Caută
Close this search box.

Primul minister cedat de PNL către PSD, la negocierile pentru rotativă – surse

Liderii coaliției de guvernare s-au reunit, în această dimineață, la Guvern, pentru a discuta atât măsurile guvernamentale, dar și pentru negocierile pe rotativa guvernamentală.

Surse politice, citate de Stiripesurse.ro, au explicat că s-ar fi ajuns la o înțelegere între PNL și PSD, iar social-democrații vor păstra Ministerul Transporturilor. Conform protocolului, acest minister ar fi revenit celor de la PNL.

În cursul acestei zile, liberalii se vor reuni la Sinaia, acolo unde vor purta discuții pe tema rotativei și vor stabili strategia pentru negocierile cu PSD.

De asemenea, se poartă negocieri pentru Ministerul Finanțelor, dar aici șansele sunt foarte mici să se realizeze schimbul. Inclusiv liderul PSD, Marcel Ciolacu, a admis public faptul că Finanțele vor merge la PNL.

Ciolacu a explicat că la rotativă se va respecta protocolul, iar Finanțele vor reveni celor de la PNL. În aceste condiții, Adrian Câciu, actualul ministru de Finanțe din partea PSD, va părăsi Guvernul.

”Ministerul de Finante revine in protocol PNL. Eu ma raportez la un calendar asumat si un protocol asumat.”, a explicat Ciolacu.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri