Caută
Close this search box.

România ar putea avea din nou militari în termen

Premierul Nicolae Ciucă a vorbit pentru prima oară despre regândirea apărării și trecerea de la armatele mici, de profesioniști, la cele de masă.

MApN vrea să formeze militari voluntari, în termen, care vor fi antrenați și plătiți, dar caută și 2.000 de rezerviști voluntari.

Între timp, militarii români și cei din forțele aliate se pregătesc pentru cel mai mare exercițiu din acest an.

Prezent la Forumul de Securitate din regiunea Mării Negre și Balcani, premierul României a vorbit despre capacitatea noastră de apărare, în condițiile unui război prelungit in Ucraina.

„Revine constructul industriei de apărare, care trebuie să devină industrie de război și al armatelor mici și sofisticate, de profesioniști, care trebuie să revină la armate de masă, cu rezerve la nivelul întregii societăți”, spune Nicolae Ciucă, premierul României, potrivit StirileProTV.

Ministerul Apărării Naționale are în curs de avizare un proiect de lege privind crearea unei noi categorii de personal: militar voluntar în termen.

Astfel, românii între 18 si 35 de ani vor putea participa, dacă doresc, la un program de pregătire militară cu durata de cel mult patru luni. Vor primi o indemnizație, atât pe parcurs, cât și la final, apoi vor fi trecuți în rezerva armatei.

Până atunci, MApN lansează, luni, o nouă campanie de recrutare a rezerviștilor voluntari.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri