Caută
Close this search box.

România și Moldova au semnat acordurile privind modernizarea a trei poduri peste râul Prut

La Chișinău au fost semnate marți acordurile între Republica Moldova și România privind modernizarea a trei poduri peste Prut de la nord la sud: Podul Sculeni – Sculeni, Podul Leușeni – Albița și Podul Cahul – Oancea, transmite MOLDPRES, citată de Rador.

Modernizarea podurilor va fluidiza traficul între cele două state, va facilita comerțul pe piața internă și cea internațională, precum și va oferi beneficii concrete pentru sporirea conectivității țării noastre între țările Uniunii Europene și estul Europei.

Documentele au fost semnate de ministrul Infrastructurii și Dezvoltării Regionale al Republicii Moldova, Lilia Dabija și secretarul de stat al Ministerului Transporturilor și Infrastructurii din România, Ionel Scrioșteanu, în prezența Comisarului european pentru Transporturi, Adina Vălean și a premierului Dorin Recean.

„Au fost semnate Acordurile de interconectare pe poduri. Este vorba despre trei poduri de la nord la sud. Pentru aceste infrastructuri Republica Moldova, împreună cu România, au aplicat pentru fonduri europene. De aici în colo, Moldova va putea aplica și pentru fonduri pentru infrastructura din interiorul țării. Este important pentru noi să construim Europa acasă, să construim infrastructură ca și în Europa, astfel ca cetățenii Moldovei noastre să simtă Europa la ei acasă, iar cetățenii din Uniunea Europeană să se simtă ca acasă aici, în R. Moldova”, a afirmat Dorin Recean.

Semnarea Acordurilor a fost aprobată săptămâna trecută de Guvernul de la Chișinău. Lucrările de reparație a celor trei poduri transfrontaliere vor fi finanțate de EGuvernul României până la finele anului 2027 și sunt parte a Strategiei naționale de dezvoltare „Moldova Europeană 2030”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri