Caută
Close this search box.

Rotativa se amână, a anunțat Nicolae Ciucă, vineri dimineață, după întâlnirea de la Guvern: ”Am convenit să nu îmi depun mandatul”

Update Liderii coaliției s-au reunit vineri dimineața în ședință la Sediul Guvernului. Nicolae Ciucă, Marcel Ciolacu și Kelemen Honor au anunțat că rotativa guvernamentală se va amâna, până la rezolvarea crizei din învățământ. Cei trei lideri politici au refuzat să răspundă întrebărilor jurnaliștilor prezenți la Guvern. 

Liderii coaliției s-au reunit vineri dimineața în ședință la Sediul Guvernului. Nicolae Ciucă, Marcel Ciolacu și Kelemen Honor ar urma să facă anunțul despre rocada guvernamentală. Este de așteptat ca cei trei să facă o declarație comună referitoare la o posibilă amânare a rotativei guvernamentale în contextul grevei generale din sistemul de educație.

Aceleași surse spun că va urma o declarație publică oficială a celor 3 lideri a Coaliției pentru a arăta unitatea și a anunța că rotația guvernamentală se va face doar după încheierea grevei generale din Educație.

Înaintea ședinței de Guvern am putea avea o declarație comună a liderilor coaliției de guvernare.

La ora transmiterii acestei știri, liderii coaliției de guvernare Nicolae Ciucă, Marcel Ciolacu și Kelemen Hunor s-au întâlnit la Guvern. Conform surselor noastre, liderii coaliției vor decide amânarea rotativei guvernamentale până la rezolvarea grevei din Educație.

Președintele Klaus Iohannis a anunțat, joi, că rotativa guvernamentală se amână, pentru că nu se va face în timpul grevei din educație. Președintele a subliniat că nu e important dacă se face peste o săptămână sau două, ci să avem o procedură clară și stabilitate.

Miercuri, președintele Klaus Iohannis declara că rotația guvernamentală se poate realiza conform calendarului stabilit prin protocol, până la 1 iunie. Președintele a confirmat că a avut o discuție cu liberalii, în care le-a cerut „să trateze negocierile din coaliție și cu greviștii cu toată seriozitatea”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri