Caută
Close this search box.

Trece SUA la tehnologia de recunoaștere facială în aeroporturi?

TSA testează tehnologia de recunoaștere facială pe aeroporturile din SUA pentru a spori securitatea. În prezent, această tehnologie se află în 16 aeroporturi din SUA, potrivit Alephnews.ro.

Autoritățile spun că va accelera verificările de identitate la securitate, dar criticii sunt îngrijorați de prejudecățile algoritmului și de modul în care vor fi folosite datele oamenilor.

Un pasager se apropie de un punct de control de securitate al unui aeroport din America, introduce o carte de identitate într-o fantă și se uită într-o cameră aflată deasupra unui mic ecran.

Ecranul afișează ,,fotografie completă” și persoana trece de control, fără a fi nevoită să predea actele de identitate ofițerului care stă în spatele ecranului.

Totul face parte dintr-un proiect pilot al Administrației pentru Securitatea Transporturilor (TSA), care vizează evaluarea utilizării tehnologiei de recunoaștere facială în mai multe aeroporturi din țară, scrie AP.

,,Ceea ce încercăm să facem cu acest lucru este să-i ajutăm pe ofițeri să determine cu adevărat că sunteți cine spuneți că sunteți” , a declarat Jason Lim, managerul capacităților de gestionare a identității din cadrul TSA, în timpul unei demonstrații pentru reporteri la Aeroportul Internațional Thurgood Marshall din Baltimore-Washington, luna trecută.

Aceasta intervine într-un moment în care se intensifică utilizarea tehnologiei pentru a spori securitatea și a simplifica procedurile.

TSA susține că proiectul pilot este voluntar și precis, însă criticii au exprimat îngrijorare cu privire la aspectele legate de părtinirea tehnologiei de recunoaștere facială și la posibilele repercusiuni pentru pasagerii care doresc să renunțe la acest sistem.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri