Caută
Close this search box.

Donald Trump, în arest la tribunalul din Miami, în cazul documentelor clasificate

Fostul președinte al SUA, Donald Trump, a fost în arest la tribunalul federal din Miami, unde este  judecat pentru acuzații legate de gestionarea documentelor clasificate. Materialele proveneau de la Pentagon, CIA, Agenția Națională de Securitate și de la alte agenții de informații.

Trump şi-a proclamat în repetate rânduri nevinovăţia şi acuză administraţia preşedintelui democrat Joe Biden că îl vizează în mod special.

Punerea sub acuzare a unui fost preşedinte al SUA pentru acuzaţii federale este fără precedent în istoria americană.

Luarea în custodie a acuzatului şi amprentarea lui, în momentul în care se prezintă la tribunal pentru a fi inculpat oficial, este o procedură standard. La fel s-a întâmplat şi în aprilie, în cazul primei înfăţişări a lui Trump în faţa tribunalului din New York, unde se confruntă cu un alt proces, la nivel de stat, pentru alte acuzaţii legate de campania electorală din 2016, potrivit News.ro.

În cadrul audierii de la Miami, judecătorul magistrat a discutat despre pachetul de cauţiune care le va permite inculpaţilor să rămână în afara detenţiei, în aşteptarea procesului. Ar putea exista cerinţe ca aceştia să notifice biroul de probaţiune al instanţei înainte de a călători în anumite locaţii. De asemenea, procurorii ar putea cere ca lui Trump şi Nauta să li se impună restricţii care să le interzică comunicarea cu martorii, potrivit CNN.

Donald Trump a părăsit Tribunalul din Miami unde i-au fost aduse la cunoștință cele 37 de capete de acuzare, la care a pledat nevinovat. Trump a pledat nevinovat pentru infracțiunile de încălcare a Legii Spionajului.

Pe durata audierilor au fost mai multe incidente între suporterii pro și contra fostului președinte. La ieșirea lui Trump din Tribunal, o persoană a alergat în fața mașinii în care s-a urcat fostul președinte, fiind nevoie de intervenția forțelor de ordine pentru ca aceasta să fie îndepărtată, scrie The Guardian.

Pe drum, Trump s-a oprit la restaurantul „Versailles” din Miami, unde s-a oferit să plătească nota tuturor celor prezenți.

Clienții i-au cântat lui Trump „La mulți ani”, dat fiind că fostul președinte împlinește miercuri 77 de ani, potrvt Digi24.

După încheierea procedurilor de la tribunalul din Miami, Donald Trump este aşteptat marţi seara la clubul lui de golf din New Jersey, unde va rosti un discurs (miercuri, la ora 3 noaptea, ora României).

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri