Caută
Close this search box.

Ionuț Stroe, despre UDMR: Nu e o foarte mare dramă. Mizăm pe o colaborare parlamentară

ionuţ stroe

UDMR s-a eliminat singur de la guvernare, declară la RFI purtătorul de cuvânt al PNL, Ionuț Stroe, care comentează absența Uniunii din Guvernul Ciolacu. Liberalul afirmă pe de altă parte în nume personal că românii nu au fost niciodată sclavii moderni ai vreunui stat sau ai vreunei instituții europene, după afirmații făcute în acest sens de premierul desemnat, Marcel Ciolacu. Ionuț Stroe comentează de asemenea în interviul acordat RFI conceptul de ”patriotism economic”, susținut de PSD.

Ionuț Stroe spune că ”în momentul de față, există în Parlament și viitorul Guvern va avea o majoritate parlamentară care va permite asigurarea stabilității politice și de guvernare, chiar și fără UDMR. De menționat este faptul că viitorul Guvern va beneficia și de sprijinul voturilor minorităților naționale. Suntem obligați să mergem înainte și să guvernăm. Atât PNL, cât și PSD au făcut un efort pentru a păstra această coaliție în formula inițială, incluzând bineînțeles și UDMR-ul. Singurul care putea să se elimine singur de la guvernare era UDMR însuși, care a condiționat public prezența sa de obținerea sau păstrarea anumitor ministere. Au avut foarte multe oferte pe masă, serioase evident și de la noi și de la PSD, oferte firești, în limita unei corecte proporționalități pe care fiecare trebuie să o avem în noua structură guvernamentală, am diminuat numărul de ministere, oferte pe care din păcate le-au respins (…). Noi mizăm totuși pe o colaborare la nivel parlamentar. N-ar fi pentru prima oară, pentru că UDMR-ul chiar dacă au existat aceste dificultăți de ultim moment, a dovedit în decursul vremii maturitate (…), dar ne așteptăm să existe totuși o colaborare la nivel parlamentar, de ce nu?”.

„Acuzațiile liderilor UDMR sunt nedrepte, pentru că noi am preferat dialogul așezat, într-un cadru intern al coaliției. Dânșii de fiecare dată s-au exprimat public în legătură cu ceea ce PSD sau PNL avansa ca și ofertă pentru a continua această guvernare. Nu noi, niciodată, liberalii nu au condiționat prezența în același Guvern de menținerea vreunui portofoliu, niciodată, nici în plan public, nici în plan intern, nu am încercat să sugerăm măcar eliminarea UDMR de la guvernare (…). Poate este doar o supărare de moment și noi mizăm în continuare pe maturitatea acestei formațiuni politice și nu cred că e o foarte mare dramă (…)”, a mai spus Stroe.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri