Caută
Close this search box.

Modificarea considerată abuzivă de profesori, prin care Ministerul Educației a schimbat felul în care pot fi încheiate mediile elevilor în acest an școlar, a fost aprobată prin ordin de ministrul Ligia Deca

Mediile elevilor vor putea fi încheiate cu două note la o disciplină, a anunțat Ministerul Educației. Ordinul ministrului educației nr. 4.430/2023 pentru modificarea și completarea Regulamentului-cadru de organizare şi funcţionare a unităţilor de învăţământ preuniversitar a fost trimis spre publicare în Monitorul Oficial. Modificările vin în plină grevă a profesorilor. Joi, 8 iunie, este a unsprezecea zi de grevă generală în școli, protestul de muncă fiind declanșat pe 22 mai.

De menționat este că, marți seara, Ministerul Educației a publicat proiectul de modificare a ROFUIP-ului, prin care mediile ar putea fi încheiate doar cu două note la fiecare disciplină, iar astăzi a fost trimis spre publicare în Monitorul Oficial. Acest lucru înseamnă că a fost în consultare publică pentru o singură zi, potrivit edupedu.ro.

„În anul școlar 2022-2023, numărul minim de calificative/note acordate elevului la o disciplină de studiu este de două”, potrivit Ministerul Educației.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri