Caută
Close this search box.

Nicuşor Dan, după ce o şină de tramvai a străpuns podeaua unui autobuz: 50 km de linie de tramvai sunt într-o stare deplorabilă

Edilul Capitalei, Nicuşor Dan, a precizat că aproximativ 50 de kilometri de linie de tramvai din Bucureşti se află într-o stare deplorabilă, deoarece nu au mai fost reabilitaţi, inclusiv în zona în care o şină s-a desprins şi a străpuns podeaua unui mijloc de transport în comun.

”E o oportunitate pentru Bucureşti, avem 150 km de linie de tramvai. Primarii din anii ’90-2000 au făcut 100 din 150 km pe care îi ştim şi au rămas 50 km care sunt într-o stare deplorabilă, inclusiv Calea Călăraşilor, cea unde s-a întâmplat acest incident.

În primul rând că STB-ul a făcut aşa-numitele DALI-uri, documentaţie pentru intervenţii pentru fiecare dintre ele. Am ieşit în achiziţie. Pentru toţi aceşti 50km o să avem şi banii, parte din fonduri europene, parte din împrumuturi”, a declarat Nicuşor Dan, luni seară, la Digi24, referindu-se la incidentul de pe Calea Călăraşilor, unde o şină de tramvai s-a desprins şi a străpuns podeaua unui autobuz.

Nicuşor Dan a precizat că pentru o porţiune din cei 50 km de linie de tramvai nereabilitată s-au depus oferte, însă nu şi pentru alte segmente ale liniei.

”Pentru o parte din segmente s-au depus oferte, s-a început procedura de evaluare, am terminat evaluarea tehnică, urmează financiara, deci cam estimez eu, într-o lună jumate de acum o să semnăm contractele.

Nu s-au atribuit pe toate segmentele. Ăsta este unul dintre ele, cel care pleacă de la Piaţa Unirii şi merge încolo până la Bulevardul Basarabia. O să reieşim în achiziţie publică”, a adăugat Nicuşor Dan, citat de News.ro.

Edilul spune că în porţiunea nereabilitată de linie de tramvai, unde nu s-a prezentat nimeni la lictaţie, vor fi făcute unele modificări.

”Oportunitatea pe care ne arată-o faptul că nu s-a prezentat nimeni este că vrem să modificăm exact în zona în care s-a întâmplat să facem un sens unic pe Călăraşi, un sens unic în sens opus pe Matei Basarab, pentru că era o gâtuire pe Călăraşi. Ăsta e motivul pentru care n-am ieşit imediat în achiziţie publică.

Pe segmentele pe care s-au atribuit, conform contractului, şase luni durează proiectarea, deci asta se va termina la sfârşitul acestui an şi vom începe încă în 12 luni lucrările de construire propriu-zisă. De exemplu, Mihalache va fi reabilitat cap-coadă. De asemenea, linia cinci, tot mai puţin acest segment de la Unirii la Basarabia”, a precizat Nicuşor Dan.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri