Caută
Close this search box.

Olaf Scholz a prezentat prima strategie de securitate națională a Germaniei

Cancelarul german Olaf Scholz și ministrul de externe Annalena Baerbock au dezvăluit miercuri prima strategie de securitate națională a țării, promisă anul trecut ca urmare a invaziei militare a Federației Ruse în Ucraina, moment care a declanșat deja o amplă transformare a politicii externe și de securitate germane prin discursul “Zeitenwende” și prin anunțul injectării a 100 de miliarde de euro în bugetul apărării.

Potrivit Deutsche Welle, planul are în vedere politici externe și de securitate mai coerente, pentru a preveni ca Berlinul să fie luat pe picior greșit de evenimentele geopolitice. Deși Germania a avut în trecut documente de politică privind securitatea, nu a avut niciodată o strategie cuprinzătoare dedicată, arată sursa citată.

Separat, un comunicat al Ambasadei Germaniei la București remis CaleaEuropeană.ro, arată că noua Strategie Naţională de Securitate este în mod deliberat mai amplă şi cuprinde trei dimensiuni concentrate pe capacitate de apărare, reziliență și sustenabilitate climatică.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri