Caută
Close this search box.

Percheziții DNA la Inspectoratul General de Aviație din Ministerul de Interne și la alte două structuri MAI, pentru contracte de reparație a aeronavelor SMURD

dna

Procurorii DNA fac miercuri percheziții la Inspectoratul General de Aviație din Ministerul de Interne, la Școala Superioară de Aviație Civilă de la Băneasa și la Aeroportul Băneasa, într-un dosar cu prejudiciu de aproape 5 milioane de euro vizând repararea unor aeronave, inclusiv ale SMURD, au declarat pentru HotNews.ro surse judiciare.

Direcția Națională Anticorupție a anunțat printr-un comunicat de presă că procurorii militari din DNA fac cercetări într-o cauză penală ce vizează suspiciuni de corupție comise în perioada 2019-2023, în legătură cu efectuarea și decontarea unor lucrări de reparații/mentenanță a unor aeronave care asigură suportul aerian pentru structurile Ministerului Afacerilor Interne, inclusiv misiuni aeromedicale S.M.U.R.D., prejudiciul cauzat fiind estimat, la acest moment, la suma de aproximativ 23.200.000 lei.

Miercuri, după obținerea autorizărilor legale, în acest dosar au loc 30 percheziții în București și Ilfov – 14 au loc la sediile a trei instituții publice, restul la sediile unor societăți comerciale și domiciliile unor persoane fizice.

Surse judiciare au declarat pentru HotNews.ro că perchezițiile au loc la Inspectoratul General de Aviație din Ministerul de Interne, la Școala Superioară de Aviație Civilă de la Băneasa și la Aeroportul Băneasa (unde sunt garate aeronavele MAI). La finalul audierilor, mai multe persoane ar urma să fie duse la audieri la structura centrală a DNA.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri