Caută
Close this search box.

Brașovenii au protestat pentru mama unui erou-martir, ucis la Revoluție. Femeia și-a dat foc în Poiana Brașov

Protest la Brașov al urmașilor și luptătorilor Revoluției în semn de omagiu pentru Ileana Negru. Mama unui băiat ucis în 1989, aceasta și-a luat viața în urmă cu trei săptămâni.

Oamenii au scandat și împotriva autorităților, care nu au anunțat tragicul eveniment decât două săptămâni mai târziu. De altfel, abia acum procurorul a făcut public mesajul scris de Ileana Negru pe o pancartă, înainte de a-și lua viața, potrivit TVR. Cuvintele femeii sunt sfăşietoare.

”În semn de protest după 33 de ani de suferință, durere, umilințe și batjocură, azi pun capăt umilinței chiar cu prețul vieții”.

Așa începe mesajul pe care Ileana Negru l-a scris pe o pancartă și l-a luat cu ea într-o zona de drumeție din Poiana Brașov, acolo unde și-a dat foc pe 25 mai, chiar de Ziua Eroilor.

Abia acum, la trei săptămâni după martiriul femeii, procurorul a precizat, într-un comunicat, că mesajul Ilenei Negru a fost găsit în apropierea victimei și că era scris pe o bucată de carton alb, care avea lipită o panglică în culorile drapelului național.

De altfel, nici tragicul eveniment nu a fost anunțat decât la insistențele presei, după un mesaj postat pe rețelele de socializare de unul dintre membrii asociației urmașilor victimelor Revoluției.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri