Caută
Close this search box.

Cămin al groazei, în casa familiei lui Ilan Laufer: „Îi aduceau cu duba noaptea, oamenii erau închiși non stop”

Ilan Laufer

Încă un cămin social fără autorizație de la DSP a fost descoperit în județul Ilfov. Vecinii au făcut zeci de plângeri, dar polițiștii le-au spus mereu că totul e în regulă. Bătrânii au fost scoși de acolo abia după ce situația a fost descoperită de jurnaliștii Digi24.

Până nu de mult, în respectiva casă locuia Ilan Laufer, fostul ministru al Mediului de Afaceri în Guvernul Tudose. Acum, imobilul aparține tatălui său, Dan Laufer.

Șefa centrului, Iulia Sibiescu, a declarat, pentru Digi24, că acesta funcționează din decembrie 2022 și că la momentul respectiv aveau toate autorizațiile, dar DSP a retras autorizația pe 20 iunie.

Vecinii au refuzat să-și dea acordul pentru un astfel de centru și spun că, de fapt, primii beneficiari ar fi fost aduși cu mult timp înaintea primii autorizației DSP. EI se plâng de condițiile în care erau ținuți bătrânii.

„Noi am văzut primele mișcări în octombrie, îi aduceau cu duba noaptea, oamenii sunt instituționalizați, sunt închiși non stop. În curte este o piscină care până acum nu a fost îngrădită, dar pentru că am făcut sesizări au îngrădit și piscina” a spus Ana, o vecină.

Proprietarul casei e Dan Laufer, tatăl fostului ministru Ilan Laufer.

„Această clădire a fost în urmă cu 8 luni, 7 luni, s-a făcut contract de cumpărare-vânzare către o terță persoană și un contract de comodat. Eu nu mai am responsabilitatea a ceea ce se întâmplă acolo”, a declarat Dan laufer, pentru Digi24.

Numai că actele însă îl contrazic. Cartea funciară a imobilului arată că proprietatea îi aparține în continuare, iar aceasta nu poate fi vândută sau închiriată.

Centrul pentru persoane cu dizabilități din Corbeanca este gestionat de Asociația Căminul de Bătrâni Romantic Club.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri