Caută
Close this search box.

Cei patru copii care au supravieţuit accidentului de avion, trăind în junglă, au fost externaţi

Cei patru copii indigeni columbieni care au supravieţuit unui accident de avion în regiunea amazoniană a ţării şi au trăit mai mult de cinci săptămâni în junglă au fost externaţi din spital după o şedere de 34 de zile, a anunţat vineri guvernu de la Bogota, informează Reuters.

Copiii, cu vârste cuprinse între 1 şi 13 ani, au supravieţuit accidentului din 1 mai, în care au murit mama lor şi alţi doi adulţi, şi au fost găsiţi luna trecută.

Cunoştinţele copiilor indigeni despre junglă şi curajul surorii mai mari au fost creditate de oficiali ca fiind cele care le-au salvat viaţa.

„Şi-au recăpătat mărimea şi greutatea, într-adevăr sunt foarte bine”, a declarat jurnaliştilor Astrid Caceres, directorul institutului pentru protecţia copilului din ţară, Astrid Caceres, potrivit News.ro. „Începe a doua fază de îngrijire şi protecţie a lor”.

Tatăl celor doi copii mai mici şi familia mamei lor au declarat că doresc custodia.

Fraţii vor rămâne în grija institutului din cauza unei „situaţii familiale complexe”, a spus ea, iar aranjamentele finale privind custodia lor vor fi decise în şase luni.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri