Caută
Close this search box.

Cozmin Gușă: Orban Viktor nu trebuie criticat, ci trebuie imitat de către politicienii români

cozmin guşă

Întâlnirea premierului Marcel Ciolacu cu omologul său ungur, Viktor Orban, a stârnit o serie de reacții controversate. Dincolo de acest eveniment, premierul ungur pare să sfideze România, declarând că Ministerul de Externe l-ar fi cenzurat, impunându-i ce subiecte poate aborda în discursul său de la Tușnad. Analistul Cozmin Gușă a comentat, la Realitatea Plus, reacțiile politicienilor români în legătură cu declarațiile premierului ungur.

„Eu sunt în dezacord cu ce a zis Rareș Bogdan, l-am ascultat mai devreme. Orice ar spune statul român sau vreun reprezentant al statului român, așa cum este și Rareș, nu ar avea ca rezultat decât autoacuzarea fiecăruia pentru impotență și inadecvare politică. Viktor Orban nu a atacat statul român de această dată. S-a văzut că a avut o întâlnire interesantă, zic eu, deocamdată, până aflu toate detaliile, cu Marcel Ciolacu; ăsta este și faptul pentru care Viktor Orban, dimpotrivă, a dat niște mesaje congruente cu poziția majorității românilor, care au încredere că ortodoxia, de exemplu, ca parte din creștinism, apropo de ce a zis Viktor Orban, o să ne apere de excese. Eu nu sunt atât de sigur, am văzut poziția slabă a conducerii Bisericii Ortodoxe Române în ultima vreme. Apoi a zis că aceste strategii bazate pe preeminența LGBTQ+ și așa mai departe în Europa, plus militarizarea, sunt lucruri care contrazic fundamentul pe care s-a clădit Uniunea Europeană și aici nimeni nu poate să-l contrazică. Majoritatea românilor sunt de acord cu Viktor Orban.

În plus, azi și-a asumat că, dacă va fi cazul, atunci când o să ajungă Ungaria la conducerea rotativă a Uniunii Europene, anul viitor pe vremea asta, el este primul care să pună pe agendă intrarea noastră în Schengen. Deci ce să critice statul român la chestia asta? Aaa, că Rareș sau alt liberal sau USR-ist folosește acest prilej ca să-l critice pe Ciolacu, asta e bătălie politică. Iar referitor la Ciolacu, Ciolacu nu face greșeli că s-a întâlnit cu Orban. A făcut foarte bine că s-a întâlnit cu Orban, pentru că l-a temperat pe Viktor Orban și s-a văzut acest lucru. Ciolacu face greșeli când e vorba de finanțe și ar trebui să ia rapid în acest weekend oamenii de la finanțe pe care îi are, nu pe ministru, că ministrul e slab, ministrul Boloș, și să discute despre ceea ce se întâmplă. Adică eu dacă-l acuz pe Ciolacu, îl acuz că acum 2 luni ne-a anunțat că va face cuvenitele reduceri de personal și venituri în enormul aparat bugetofag al statului, iar acum, după ce a ajuns prim-ministru, vine și ne spune că pune taxe noi și biruri pe oamenii de afaceri și pe românii mai înstăriți”, a declarat Cozmin Gușă.

Sursă: SolidNews.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri