Caută
Close this search box.

Cum vrea un deputat de Brașov să combată canicula în România

Un deputat din Brșov vrea ca toate blocurile din România să fie vopsite în alb. Ca să nu se mai încingă atât de mult vara.

Gabriel Andronache, deputat PNL, a depus un amendament la Codul Urbanismului, care prevede că toate clădirile din România să fie zugrăvite în alb. Andronache spune că dacă acest amendament va fi votat de deputați, temperatura în clădiri va scădea cu cel puțin 3 grade pe timpul verii, potrivit bizbrasov.ro.

„Este sufocant de cald în aceste zile de vară. În acest context consider că este o datorie proviață ca prin mici contribuții personale să contribuim la reducerea fenomenului încălzirii globale prin masuri de eficiență energetică. Mai puțină energie consumată înseamnă mai puțin combustibil fosil utilizat pentru producerea acesteia.

Spre exemplu, sunt studii importante care arată că vopsirea clădirilor și a acoperișurilor în culoarea albă reduce temperatura cladirilor cu cel puțin 3°C. Este diferența între suportabil și insuportabil, în special la ultimele etaje ale blocurilor unde acoperișurile/ terasele sunt acoperite cu materiale hidroizolante de culoare închisă cât și diferența de eficiență energetică transformată în resurse economisite, de sute de lei, bani care pot fi economisiți de către români (diferența între a utiliza aer condiționat și a nu îl utiliza, deoarece culoarea albă reflectă caldură și astfel se reduce temperatura în interiorul caselor fără a utiliza aparatul electric de răcire).

De aceea am depus un amendament la Codul Urbanismului, cod aflat în dezbatere la Camera Deputaților. Dacă se adoptă amendamentul, clădirile din România vor fi vopsite în alb și în tonuri derivate din alb.

Am credința că amendamentul merită susținut.”, susține Gabriel Andronache.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri