Caută
Close this search box.

Dosarul ”regelui duty-free-urilor” de pe Otopeni se întoarce la DNA. Judecătorii resping întelegerea cu procurorii anticorupție

După un început în forță, DNA a tras tare de tot frâna de mână în dosarul de mare corupție de pe Aeroportul Otopeni, unde se vehiculau sume de ordinul zecilor de milioane de euro.

Tribunalul București a respins luni, 3 iulie, validarea acordului de recunoaștere a vinovăției încheiat de procurorii DNA cu celebrul ”rege” al afacerilor Duty free de pe Aeroportul Otopeni, Cătălin Lăscuț, arestat inițial pentru corupție.

În urma înțelegerii dintre DNA și Lăscuț, acesta ar fi urmat să primească o pedeapsă la închisoare cu suspendarea executării ei.

”Solutia pe scurt: În baza art. 485 alin. 1 lit. b C.pr.pen., respinge acordul de recunoaştere a vinovăţiei din data de 18.05.2023, încheiat de procurorul din cadrul Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție – Direcția Națională Anticorupție – Secția de combatere a infracțiunilor asimilate infracțiunilor de corupție cu inculpatul Lăscuț Cătălin în dosarul nr. 203/P/2023 şi trimite dosarul procurorului în vederea continuării urmăririi penale.

Menține măsura preventivă a controlului judiciar dispusă față de inculpatul LĂSCUȚ CĂTĂLIN prin încheierea nr. 198/CO-DL din data de 25.05.2023 a Curții de Apel Bucure?ti – Secția a II-a penală. În temeiul art. 275 alin. 3 C.proc.pen. cheltuielile judiciare avansate de stat rămân în sarcina acestuia. Cu drept de apel în termen de 10 zile de la comunicare. Pronunțată prin punerea soluţiei la dispoziţia inculpatului și a procurorului, prin mijlocirea grefei instanţei, astăzi, 03.07.2023”, se arată în decizia Tribunalului București.

La sfârșitul lunii iunie, aceeași instanță a respins și acordul de recunoaștere a vinovăției încheiat cu DNA de un alt inculpat din dosarul corupției de pe Aeroportul Otopeni, fostul director al Aeroportului, George Alexandru Ivan.

Hotărârea Tribunalului București de respingere a acordului de recunoaștere a vinovăției încheiat de fostul director al Companiei Naționale Aeroporturi București, George Alexandru Ivan, studiată de newsonline.ro, este una spectaculoasă prin detaliile oferite despre dosarul corupției de la Aeroportul Otopeni.

Astfel, judecătorul de la tribunal a considerat că acea condamnare a lui Ivan, agreeată de DNA, la 2,9 ani de închisoare cu suspendarea sub supraveghere pe un termen de 3,6 ani, este prea blândă.

Citește mai departe AICI

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri