Caută
Close this search box.

„Ne-am săturat să murim cu zile.” Protest fără precedent: bolnavii de cancer au ieșit în stradă

Bolnavii de cancer organizează joi, între orele 10:00 – 14:00, un protest în fața Ministerului Sănătății, intitulat „Protest pentru viață”, pentru „a apăra Planul Național de Combatere și Control al Cancerului care a avut termen legal de implementare 01.07.2023”.

Planul de Cancer, promulgat în urmă cu 8 luni de președintele Klaus Iohannis, nu a fost aplicat nici până acum de Ministerul Sănătății.

La ora 12:30, bolnavii de cancer care participă la protest vor fi primiți de Alexandru Rogobete, secretar de stat în Ministerul Sănătății.

153 de oameni sunt uciși de cancer în România, în fiecare zi. Cât 3 autobuze pline cu pasageri. Dar nu doar boala îi omoară, ci și lipsa unui tratament eficient în clinicile de stat, depistarea tardivă a bolii și eterna lipsă a medicamentelor. Domnule ministru Rafila, nu fiți părtaș la moartea prematură a acestor oameni! Deblocați Planul Național pentru Combaterea Cancerului și accesați finanțarea europeană pentru lupta împotriva cancerului. Orice săptămână pierdută înseamnă peste 1000 de vieți pierdute – este mesajul lansat de Asociația Declic.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri