Caută
Close this search box.

Patru inculpați, printre care și un șef de la Protecția Copilului Ilfov, arestați în dosarul căminelor de bătrâni. Interceptări revoltătorare: „Stai dracului cuminte că te bat!”

Tribunalul București a decis, miercuri seara, arestarea a patru dintre inculpații în dosarul căminelor de bătrâni din Ilfov. Față de restul inculpaților s-a luat măsura arestului la domiciliu sau a controlului judiciar.

Cei patru inculpați arestați preventiv pentru 30 de zile sunt Ștefan Godei, administratorul unuia dintre căminele de bătrâni, fratele acestuia, Dan Godei, coordonator de centru, Andrei Răzvan Țicu, șef serviciu din cadrul Direcției de Asistență Socială și Protecția Copilului Ilfov și Ovidiu Dumitra, fost polițist în cadrul Inspectoratului de Poliție Ilfov, soțul Cristinei Dumitra, cea care a administrat afacerea caminelor de bătrâni.

Noi detalii șocante despre tartamentul inuman pe care îl primeau bătrânii în centrele vizate de ancheta procurorilor au ieșit la iveală cu ajutorul stenogramelor din referatul procurorilor DNA, citate de Libertatea.

Interceptările din dosarul DNA surprind angajații căminelor de bătrâni care lovesc beneficiarii din centre și le vorbesc brutal.

Anghel Cătălina: De ce nu te ștergi mă, arde-te-ar focul, să te ardă pe mațe! Nesimțitul dracu’ ce ești! Ce e aicea bă!

Domn: Lasă-l dracu’….ho…ho…

Anghel Cătălina: Ce bă, animalu’ dracu’! Ce… (pe fundal se aude un zgomot specific unei lovituri) fir-ați ai dracu’, să fiți cu plămânii voștrii!

Domn: Aoleu…

Anghel Cătălina: De nenorociții dracului ce…-Adă-i altă pereche, nu vezi că s-a murdărit?!…Hai tată, că vorbim!

Domn: Când vorbim?

Anghel Cătălina: Nu știu! Domn: Păi nu pot să mai vorbesc. (…)

Anghel Cătălina: Hai!..-Ce dracului e mă pe tine, măi animalu’ dracu’! Mă, javră ce ești!

Angajat: „Bă! Bă! Treci încoace! Fir-ai al dracu` de nesimțit!” „Treci de acolo sus! Andrei! Treci! Stai dracului cuminte că te bat, să știi!”

Stenogramele îl surprind și pe Dan Godei în timp ce discută cu un subaltern despre gândacii din centre.

Sandu: Bine bosule. Ăăă… M-am uitat și de gândaci.

Godei Dan: Și?

Sandu : Nu prea, n-am dat de nici unul. E de ăia leșinați.

Godei Dan: Înseamnă că o fi mințit ăsta mă că mai era?

Sandu : Cine? Nicoleta? Dreacu știe. Și ăsta mi-a zis mie să aflu că e mult, mult și la el. Da de unde dracu mă? Zi i-ai luat de pe haine, de pe undeva.

Godei Dan: Unde-s mulți, mulți? În partea aialaltă?

Sandu : Da!

Godei Dan: Bă ești nebun? Erau hainele băgă-mi-aș (…). Dă-le ca lumea să și bea.

Sandu : Le-am dat. Le-am dat și alaltăieri…

Godei Dan: De unde dreacu să fie acolo? Ei le-a luat.

Sandu : Păi după ei, de unde crezi? Godei Dan: Da de unde dreacu? Dă, mai dă-i și astăzi, dă-le până-i găsește dracii. Arată-le cum să dea.

Polițiștii și procurorii DIICOT au făcut, marți, percheziții la centrele de vârstnici din Ilfov unde zeci de beneficiari ar fi fost supuși „tratamentelor inumane ori degradante”, după cum susțin anchetatori. DIICOT mai investighează fapte precum organizare de grup infracțional, trafic de persoane și delapidare. 26 de persoane au fost duse la audieri.

Descinderile au avut loc la câteva luni după o investigație a publicațiilor Buletin de București și Centrul de Investigații Media.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri