Caută
Close this search box.

Președintele SUA, Joe Biden, acuză Partidul Republican că „subminează” armata

Preşedintele Joe Biden a acuzat joi Partidul Republican că „subminează armata americană” prin faptul că i-a permis senatorului republican Tommy Tuberville să blocheze peste 300 de numiri militare din cauza politicii Pentagonului privind avortul, relatează Reuters.

Tuberville, un conservator din Alabama, a început să blocheze confirmările în posturi de conducere ale Pentagonului în martie, pentru a protesta împotriva unei politici a Departamentului Apărării adoptată anul trecut, care oferă concediu plătit şi rambursează costurile pentru femeile din armată care călătoresc pentru a face un avort.

Partidul Republican obişnuia să sprijine întotdeauna armata, dar astăzi subminează armata„, a spus Biden într-un discurs de 27 de minute, susținut în onoarea lui Harry S. Truman.

Biden a menţionat că acţiunile lui Tuberville au împiedicat multe femei şi persoane de culoare să se mute în poziţii mai importante, unele dintre ele de natură istorică.

Este cazul unui general al forţelor aeriene, CQ Brown, prima persoană de culoare care conduce o ramură a serviciilor armate, pe care Biden l-a nominalizat la conducerea statului major comun, dar şi al amiralului de marină Lisa Franchetti, care ar deveni prima femeie la comanda serviciului şi membră a Statului Major comun.

Citește mai departe…

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri