Caută
Close this search box.

România cumpără 21 de vehicule amfibii de asalt de la americani

Informația a fost făcută publică de Pentagon, iar valoarea amfibiilor ajunge la aproape 90 de milioane de dolari.

Blindatele cumpărate de la Armata SUA vor intra în dotarea Forțelor Navale Române. Ele sunt la mâna a doua și vor avea toate dotările asigurate de americani.

În paralel România a anunțat că în dotarea marinarilor militari vor intra în următorii ani și două submarine, dar și o nouă navă pentru vânătoarea de mine marine.

Potrivit unui comunicat al DSCA, citat de Adevarul, Guvernul României a solicitat achiziţionarea a 16 vehicule amfibii de asalt, varianta pentru personal (AAVP-7A1); trei (3) vehicule amfibii de asalt, varianta de comandă (AAVC-7Al); două (2) vehicule amfibii de asalt, varianta de recuperare (AAVR-7Al); şaisprezece (16) mitraliere calibru 50 şi cinci (5) mitraliere M240B de 7,62 mm. Sunt incluse, de asemenea, lansatoare de grenade MK-19; sisteme de ochire termică (TSS) M36E T1; suport pentru aprovizionare (piese de schimb); echipamente de sprijin (inclusiv kituri pentru misiuni speciale/kituri de aplicaţii îmbunătăţite (EAAK)); instruire, manuale tehnice neclasificate, pachete de date tehnice, suport şi asistenţă tehnică şi de inginerie (inclusiv servicii tehnice de inginerie pentru contractanţi (CETS)); şi alte elemente conexe de sprijin pentru programe şi logistică.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri