Caută
Close this search box.

Rusia anunţă represalii severe după atacurile ucrainene asupra Moscovei şi Crimeei

Rusia îşi rezervă dreptul la „represalii severe” după ce atacuri cu drone atribuite Ucrainei au vizat luni oraşul Moscova şi peninsula anexată Crimeea, a anunţat luni diplomaţia rusă într-un comunicat.

„Considerăm că aceste evenimente reprezintă o nouă utilizare a metodelor teroriste de către liderii politici şi militari din Ucraina pentru a intimida populaţia civilă”, a declarat Ministerul rus de Externe.

„Dorinţa Occidentului de a asista la o înrăutăţire a situaţiei (în conflictul din Ucraina) se află în spatele acţiunilor neruşinate ale neonaziştilor ucraineni”, acuză diplomaţia rusă, care promite să-i „găsească şi să-i pedepsească” pe toţi cei responsabili.

„Aceste atacuri nu au avut niciun sens din punct de vedere militar. Condamnăm această nouă crimă a regimului de la Kiev şi facem apel la organizaţiile internaţionale să o evalueze în mod corespunzător”, a adăugat ministerul condus de Serghei Lavorv, citat de News.ro.

Potrivit armatei ruse, două drone ucrainene au fost neutralizate şi s-au prăbuşit, fără a face victime, una în apropierea Ministerului rus al Apărării şi cealaltă asupra unui centru comercial din sudul Moscovei.

În Crimeea, un depozit de muniţii a fost de asemenea lovit luni de o dronă ucraineană, în districtul Djankoi, în nordul peninsulei anexate, potrivit guvernatorului rus Serghei Asksionov.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri